Nektek milyen jellegű fájdalmatok van a menstruáció első napján? És mivel enyhítitek?
Én mindenhol azt olvasom, hogy görcsöl. De nekem egyáltalán nem görcsöl, hanem sokkal inkább feszül, olyan érzés, mintha valaki szépen lassan széttépné a méhemet rétegenként.
Éppen ezért a görcsoldó fájdalomcsillapítók sem használnak nálam. Teát is ittam, az sem segít (kamilla, cickafark, és a meleg vizes palack is haszontalan.
Gyakran hányok ilyenkor és hasmenésem van. Ha veszek be Algoflex Fortét, attól viszont azonnal hányni szoktam. De más fájdalomcsillapítók sem használnak. A derekam is nagyon szokott fájni, és sokszor szédülök is.
Hallottam erről a cisztáról meg ilyesmikről, nem tudom, 20 évesen mennyi rá az esély, hogy ilyenek vannak bennem? De különben már nagyon idegesítő ez az egész, régebben nem fájt, aztán az évek során nagyon eldurvult, ez már nem állapot, hogy egy teljes napon át használhatatlan vagyok, csak az ágyban kínlódok, és suliba se tudok bemenni vagy munkába. Nem tudom, mások ezt hogy oldják meg?
20 évesen mennyi rá az esély, hogy ilyenek vannak bennem?
19 vagyok. Tavaly decemberben mentem el dokihoz (kb két hónap kínszenvedés után), 5 centis cisztát látott mindkét petefészkemen. Januárban műtöttek. Nyáron mentem vissza, akkor már csak pár mm-set látott uh-n a doki.
Ha olyan mértékű fájdalmat érzel (mindegy, hogy milyen érzés, erős fájdalom), ami előtte még nem volt és ennyire rosszul, akkor mindenképp menj el dokihoz. Nekem még az volt tünet, hogy nemcsak menstruációkor fájt, hanem szinte egész hónapban szurkált a petefészkem. Nem hatott a nospa és a cataflam is csak órákkal később, de az meg annyira kiütött, hogy nem voltam magamnál és a fájdalom hamar visszatért. Tényleg menj el vizsgálatra, így nagyon nehéz az élet minden hónapban, és a kötelességeket kész katasztrófa elvégezni.
Nekem kisebb görcsölések szoktak lenni a 2.3.napon.Sose szedtem rá semmit.
41/N
Nekem is csak eléggé fájni szokott.
El nem nagyon tudom mulasztani, de ha beülök egy forró kád vízbe, az enyhíti egy kicsit.
Szerintem mindenképpen keress fel egy nőgyógyászt!
Komolyabb dolgok is állhatnak a háttérben.
Mindenképpen menj el orvoshoz, sosem tudni, mi ezt így nem tudjuk megállapítani.
Egyébként nekem tompán szokott fájni, de csak néha, és olyankor is egy gyengébb gyógyszer elmúlassza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!