Menstruáció alatt lehetséges a megtermékenyítés? Egy nő lehet teherbeeshet ilyenkor is?
Figyelt kérdés
Félreértések elkerülése érdekében csak érdekel a dolog és én nem voltam a menstruációm alatt senkivel nem ezért kérdezem. :D2010. máj. 29. 20:40
1/2 A kérdező kommentje:
Ezt elírtam a *lehet* nem kell bele
2010. máj. 29. 20:52
2/2 anonim válasza:
A két havi vérzés első napjai között a 28 napos ciklusú nőben a 14. nap körül reped meg a tüsző és kerül ki belőle a megtermékenyítésre váró petesejt.A megtermékenyítés akkor következhet be, ha a közösülés a tüszõrepedés elõtti 72-, illetve az utána következõ 24 órában történik. Ennek az az oka, hogy bár a spermiumok élettartama kb. 72 óra, de a pete csak kb. 24 órán át alkalmas a megtermékenyítésre. (Itt van némi vita a szakemberek között: hagyományosan 72-100 órán át tartották életképesnek a petesejtet, ezen alapul az az elmélet, hogy az ébredési hõmérséklet emelkedése után még 2-3 napig létrejöhet a fogamzás. Újabban egyre több szakember vallja, hogy a petesejt csak kb. 1 napig megtermékenyíthetõ, utána elöregszik és nem jöhet létre fogamzás.)De természetesen kivételek előfordulnak, mert a két petefészek néha produkál egy újabb peteérést még terhesség alatt is de ennek 1 a millióhoz az esélye körülbelül...szóval nagy valószínűséggel nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!