Vannak itt nőgyógyászok esetleg? Vagy olyan nők akik régebb óta szednek fogamzásgátlót?
6 hónapja szedek fogamzásgátlót(Jangee) és most a 3.hét 2.napján(kedden)este elfelejtettem bevenni a tablettát. De másnap reggel(szerdán)rögtön be is vettem amint eszembe jutott kb. 7órakor.
Ha jól számoltam 12óránál kevesebb idő telt el hogy nem vettem be...de nem tudom jól számoltam-e
Este 9körül szoktam bevenni a tablettákat!
Azonban a 3.hét első napján,tehát hétfőn együtt voltam a barátommal.
Mit tegyek?
A tájékoztatóban az áll hogy szedjem be a maradék tablettát és ne hagyjak ki 7 nap szünetet,de lehet hogy pecsételô vérzésem lesz.
A másik lehetőség hogy abbahagyom a gyógyszer szedését mondván hogy akkor ez lesz a tabletta mentes hét. Utána pedig folytassam a szedést.
Mennyi esély van rá hogy terhes lehetek?
Tényleg ne hagyjak ki akkor 7nap szünetet a szedéssel?
Köszönöm előre is :)
Én is Jangee-t szedek már 2 éve.
Azt mondják, hogy az elvékonyodott méhnyálkahártya nem fog visszaállni egyik napról a másikra, tehát ennyi kihagyástól nem lesz bajod, viszont én ennél jobban féltem. Mondjuk nálam az volt a szitu, hogy épp beteg voltam, és pont a tabletta beszedése után hánytam (úú de guszta), szóval még pótolni sem tudtam volna. Na, akkor nem csináltuk. :"D
Olyan viszont volt, hogy másnap reggel 6-kor vettem be este 10 helyett, és nem történt semmi baj, sőt még pecsételő vérzésem sem volt.
22/N
De még 12 órán belül voltál.
Én a helyedben szedném tovább "normálisan",csak a levél végéig,illetve a vérzés alatt(ha szoktatok szexelni)óvszert használnék,csak a biztonság kedvéért.
Köszönöm szépen!
Akkor szerintetek nincs baj?
Nem egészen értem, miért parázol.
>be is vettem amint eszembe jutott kb. 7órakor
>Este 9körül szoktam bevenni a tablettákat!
>de nem tudom jól számoltam-e
Ez most komoly? Este 9 és reggel 7 között 10 óra van. Ez 12-nél kevesebb.
Ott a tájékoztató. Azt csináld, ami abban le van írva. Ha ez nem egyértelmű, akkor elmész soron kívül a nőgyógyászatra (igen, fogadnak soron kívül) és megkérdezed, mit tegyél.
De NE egy anonim fórumon kérj ilyesmiben tanácsot.
szerintem nincs miert aggodnod, velem is fordult mar elo.
en a 2. het kozepen voltam, amikor este elfelejtettem bevenni 9-kor, helyette reggel 8-kor vettem be, utana pedig este az aznapit rendesen 9-kor. Nem lett semmi baj belole
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!