A munkahelyemen mindig gyűlöltem pisilni menni. Mostanában viszont egész nap kibírom, aminek örülök. De egészséges ez?
Egy éve olyan munkahelyre mentem, ahol a szomszéd irodába kell elmenni pisilni, amit rühellek, mert azt többen is használják, és látják amikor megyek, és az egész olyan bekéredzkedés jellegü. - Meg nem is túl tiszta stb..stb. - De a kb. 10 óra munka alatt nem úszhattam meg, hogy napközben úgy kétszer átmenjek. Persze nem szívesen mentem át, és a munkával is kapkodni kellett, nem volt idő, úgyhogy inkább tartogattam ameddig tudtam. Egy idő után megszokhatta ezt a szervezetem, ugyanis észrevettem, hogy mind ritkábban kell, és elég már csak egyszer.., - Sőt most már egyszer sem kell, és kibírom a 12 órás távollétet hazáig, és gyakran még otthon sem kell azonnal, csak késöbb, de akkor viszont rengeteget pisilek, ami nem csoda, hiszen nem voltam egész nap... Olyat érzek kicsit, hogy tele a hólyagom, de pisilni valahogy mégsem kell.
Persze egyrész örülök annak, hogy a munkahelyen megúszom a kellemetlen szomszédba mászkálást, másrészt viszont felmerül a kérdés bennem, hogy mennyíre egészséges dolog ez?
Menjek el inkább a munkahelyen akkor is pisilni, ha nem is kell? - Vagy, ha nem kell, akkor nem kell., és kész..?
Ti tapasztaltatok hasonlót magatokon?
Mi a véleményetek?
Én inkább olyasmit szoktam tapasztalni, hogy akkor kell a legjobban pisilni, amikor nincs hová bemenni... Gondolom ez is valami pszichés dolog, meg az is, amit te csinálsz, hogy utálod azt a wc-t és inkább nem pisilsz.
Szerintem az semmiképpen sem egészséges, hogy visszatartod! Én az egyetemen utálok menni, mert nagyon koszos, de muszáj, ezért úgy csinálom, hogy nem ülök rá, meg a nadrágomat is megfogom, hogy ne érjen hozzá a wc-hez.
Szerintem ez nagyon nem egészséges, sőt ebből a későbbiekben problémáid is lehetnek. És emellett felmerül egy másik kérdés is, ezek szerint te egész nap alig viszel be a szervezetedbe folyadékot, mert ha meginnál napont 2-3 liter folyadékot (amire a szervezetednek szügsége lenne) akkor semmiképp sem bírnád ki talán még napi 3 pisiléssel
sem (ez persze egyéntől függ, én pl. napi 8 óra munkaidő alatt legalább 5-ször megyek pisilni pedig itt sem valami rózsás a helyzet és csak kb. 1,5 liter folyadékot iszom meg 8 óra alatt).Egyszóval szerintem egyáltalán nem egészséges, mindenképp változtass ezen. A pisilést nem szabad visszatartani! Mikor átmész a szomszédba gondolj arra, hogy ez teljesen normális dolog és ne foglalkozz annyit a többiekkel.
Köszönöm a válaszokat, sokat segített!
Azt viszont még mindig nem értem, hogy miért nem érzem már egész nap, hogy pisilnem kell? - Vizet iszom eleget (legalább 2 liter, vagy többet)úgy mint régen, de mégsem érzem a pisilési ingert még du. 6-kor sem, csak egészen enyhén azt érzem, hogy a hólyagom mintha tele lenne, de ez nem fáj vagy ilyesmi, vagyis tulajdonképpen nem tartogatom, hiszen igazábol nem is kell pisilnem. Igaz viszont, hogy ez annak lehet a következménye, hogy eleinte a munkahelyemen sokszor visszatartottam és ettől a hólyagom kitágult??? amitől többet tud már tárolni, és ezért birom olyan sokáig tartani?? Még a hasamnál is kicsit kidudorodik, és olyankor talán egy liter is lehet benne, mert borzalmas, hogy milyen sokáig pisilek. Ennek ellenére mégse kell előtte igazán pisilnem.
- Vagyis most már nem arról van szó, hogy visszatartom, inkább "elromlott" ott valami bent, mert nem érzem..??
Ha szándékosan gyakrabban pisilek -akkor is,ha nem érzem, hogy kell- akkor visszaállhat a normálisra? - Ha nem, menjek dokihoz?
- Köszi!
Én most nosztalgiázni fogok.. Emlékszem, h még alig voltam 5-6 éves (elsős) és az első napon elmentem vecére. Undorító volt az a sok mocsok, meg minden, ezért rászoktam, h reggel (kb. 7-kor) elmegyek, aztán legközelebb fél ötkor, amikor hazamegyek. Egyszer leckeírásnál már nagyon kivoltam, de nem engedett ki a tanár, aki máskor megtök kedves, mindent megenged. Szerencsére bírtam a leckeírás végéig, de aztán elmentem a mosdóba, és kiderült, h első óta kitakarították a wct( mert már másodikos voltam)
Akkor és ott megtanultam a leckét, így már több évtizede naponta legalább 5 pisilést beiktatok.
Hű, milyen régen volt! Pedig pontosan emlékszem mindenre.. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!