Norculut. Maximum hány nap múlva jön meg?
2x2-t szedtem 5 napig. Helytelen menstruáció miatt. Az első vérzésnél kell elkezdenem a fogamzasgátlót.
Most a második napja, hogy abbahagytam.
Maximum hány nap múlva fog megjönni?
19/L
A betegtájékoztatóban nincs erről szó. Igazabol nem is értem miért, hiszen olyan "általános kérdés", szerintem.
A doktorúr azt mondta, hogy 3-4 nap körülire számítsak, de ez változó.
Hihetetlen, hogy Magyarországon a nőgyógyászok (tisztelet a nagyon kevés kivételnek) minden cikluszavart fogamzásgátlóval akarnak kezelni. Fedjük el a tüneteket, az okokat pedig sz.rjuk le. Véletlenül se küldene tovább endokrinológushoz, és ki nem ejtené a száján azt, hogy az életmód, táplálkozás megváltoztatásával tökéletesen helyreállítható a hormonegyensúly és szabályozható a ciklus.
Én a helyedben inkább utánajárnék annak, hogy mitől van cikluszavarod, nincs-e progeszteronhiányod vagy valami. Endokrinológus, de még egy természetgyógyász is hatékonyabb! A nőgyógyász csak gyorsan le akar rázni, és ez a legegyszerűbb módja.
Méhnyálkahártya megvastagodásom van, hormon probléma miatt. Ezt nem tartottam fontosnak leírni. Emiatt össze-vissza menstruáltam, ha egyaltalán annak volt nevezhető. Így muszáj volt előidézni egy mesterséges menstruációt.
Alapból szerettem volna szedni foggamzásgátlót, mert a három éves kapcsolat alatt eddig mindig óvszerrel védekeztünk. A közelünkbe az általad említett orvos 50-60 km-re van.
A doktorúr nem kötelezett a fogamzásgátlóra, ajánlott gyógynővényeket is - csak említette az későbbi javulást hoz. 3 hónapnyi rendszertelen menstruáció után pedig szeretnék minnél hamarabb túlesni én is ezen.
"Hihetetlen, hogy Magyarországon a nőgyógyászok (tisztelet a nagyon kevés kivételnek) minden cikluszavart fogamzásgátlóval akarnak kezelni."
a norcolut pont nem fogamzásgátló, hanem szintetikus progeszteron, és képes arra, hogy helyre rázza a ciklust...
Kérdésedre válaszolva: 7-10 nap is lehet, mire megjön, de valóban átlagosan 3-5 napon belül szokott.
kell idő, mire a progi kiürül belőled, utána fog csak megjönni.
7-es, tudom, hogy a Norcolut nem fogamzásgátló, de nem is azzal akarja a doki megoldani a cikluszavarát, hanem ahogy a kérdés kifejtésében ott van: "kell elkezdenem a fogamzásgátlót". De amúgy mind a Norcolut minnd a fogamzásgátló mesterséges hormonok és hosszútávon ugyanannyira rosszul hatnak a természetes hormonegyensúlyra.
Annak örülök, hogy ezek szerint a doki mást is ajánlott, ez igazán ritka. Kár, hogy nem volt türelmed a természetes, növényi progeszteronnak próbálkozni. De hát mindenki eldönti magának, hogy neki mi a fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!