Előfordulhat, hogy valaki elmegy rákszűrésre, ami negatív és rá pár hétre rákos lesz?
Elvileg elöfordulhat - mert rákos sejtek bármikor keletkezhetnek.
De ettöl még az évenkénti szürés nem fölösleges, mert még a majdnem egy éve elindult betegséget is könnyebb gyógyítani, mint ha már több éve szaporodnának a rákos sejtek, mire bármilyen tünetet okoznak. Évekkel késöbb sokkal kevesebb esélyed van túlélni!
Egyáltalán nem az. Nálunk például nem csak a rákot nézik, hanem sok egyéb fertőzést és nemi betegségeket is. Ami azért jó, mert vannak fertőzések, amik a kezdeti szakaszban mondjuk tünetmentesek. Persze, például a petefészek rákot nem mutatja ki.
Az meg, hogy rá pár hétre kezelhetetlen rákod legyen nagyon valószínűtlen. Én úgy tudom, hogy ez a daganattípus lassan fejlődik, hosszú hónapok alatt.
Na ezen már én is gondolkodtam, hogy a szűrés után leszek rákos akkor csak egy év múlva derül ki.
De attól nem felesleges a vizsgálat! Mindenképpen csináltasd meg. Én legalábbis a vizsgálat után mindig megnyugszok hogy egészéges vagyok.
23N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!