A legtöbb nőgyógyász mért férfi?
Szerintem alapvetően orvosnak lenni tradicionálisan férfi szakma. Persze ma már nem, ahogy a gyermekvállalás időpontja egyre kijjebb tolódik, de régebben nem sok nő életébe fért bele orvosira járni, praktizálni, és mindemellett babázni (kiesni a munkából)
Ha megnézed általában az orvosokat, lényegesen több a férfi közöttük, szóval nemcsak a nőgyógyászokra igaz (urológusok is jellemzően férfiak).
Engem vizsgált női és férfi nőgyógyász is, és nagy megdöbbenésemre a hölgy olyan durván vizsgált, hogy majdnem sírva fakadtam. Szóval szerintem felesleges különbséget tenni, van ilyen is - olyan is, nekem az eddigi tapasztalatok alapján sokkal empatikusabbak és gyengédebbek voltak a férfi orvosok. Persze köztük is van "hentes", de ez nem nemtől függ. Azt meg nem hiszem, hogy annyira izgató lenne nekik a munkájuk, gondoljunk csak bele, naponta több 10-100 puncit - mindenfélét - vizsgálnak, csúnyát-szépet, egészségeset és sokszor olyat is, aminél durva fertőzés van, nemi betegek, stb. Nekik ez csak munka. Inkább érdekli őket a fiatal, helyes rezidensek, ápolólányok puncija, akiket ismernek, nap mint nap találkoznak velük. Ezt akkor tapasztaltam, amikor kórházban voltam. Magánrendeléseken meg a recepciós lányokkal ment a flört.
A kérdéshez visszatérve egyébként olvastam egy cikket anno ezzel kapcsolatban, a válasz egyszerűen az, hogy nagyobb állóképességet igényel ez a szakma. Az ügyeleten túl magánrendelést vezetnek, ügyeleti időn kívül rohanni a kórházba, ha a páciensnél megindult szülés, vagy ha elhúzódik a szülés, akkor meg a magánrendeléssel csúszik, ilyen-olyan dolgokért felhívják őket a betegek, éjjel is, állandóan rendelkezésre kell állni, stb. Szóval elég sokat kivesz az emberből. Egy nőnél ez azért más, mert nem csak a munkájában, de otthon is helyt kell állnia, ha van családja és nem tud annyit vállalni, mint egy férfi. Valószínűleg ezért van kevesebb női nőgyógyász.
Annál jobban érdekli őt, hogy a tiéd között mi van!
😀
És ha így is lenne, mi van akkor? Nem fog ajánlatokat tenni, meg bizalmaskodni, zaklatni. Megcsinálja a rákszűrést, panasz esetén kikezel, terhesgondozást, szülést levezet, utána mindenki megy a dolgára. És ugye nem csak vonzó nőket vizsgálnak nap, mint nap...
Az egyik sztk-s orvos a kontrollvizsgálaton (sajnos méhen kívülivel kellett sürgősen operálni) nem csak ultrahang vizsgálatot végzett, hanem (miután felöltöztem persze, csak nehogy valaki ebbe is többet lásson) még tíz percet rám szánt, megkérdezte, hogy vagyok, lelkileg mennyire viselt meg, vannak-e félelmeim, mik a tervek, elmondta mikortól próbálkozhatunk újra, stb. szóval nem csak futószalagon ment a vizsgálat, hanem a lelki oldalról is törődött velem. Emberek ők is, nem pedig valami kiéhezett, perverz állatok, mint ahogy itt egyesek beállítják őket.
Amúgy a műtét után egy leszbikus ápolócsaj segített vetkőzni, fürdetni, ő vette ki a katétert, de egyáltalán nem éreztem magam kellemetlenül, csak tette a dolgát, végezte a munkáját, mint ahogy mások is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!