Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A vegánság miként befolyásolja...

A vegánság miként befolyásolja a termékenységet? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
2017. aug. 14. 15:11
 1/8 anonim ***** válasza:
15%
Ne terhesség alatt akarj vegán lenni. Egészségesen kell étkezni, de mindenből (húsból, tejtermékből, rostból) kell a tápanyag.
2017. aug. 14. 15:21
 2/8 anonim ***** válasza:
75%

Kedves első, a vegánok sokkal egészségesebbek, mint a mindenevők. Számítottam az ilyen válaszra...

A kérdésre pedig: szerintem a vegánság egyáltalán nem befolyásolja a termékenységet, miért tenné?

2017. aug. 14. 15:32
 3/8 A kérdező kommentje:

Gondolom mert kevesebb testidegen hormon, antibiotikum, meg alapvetően a test által védekező válaszreakciókat kiváltó folyamatok leállásával a hormonháztartás feltételezem sokat javul, egy egészséges embernél is.

Egyébként már 2,5 éve vagyok vegán és ha terhes leszek is természetesen vegán babát fogok világra hozni.

2017. aug. 14. 16:11
 4/8 anonim ***** válasza:
25%

Kedves második, az ember mindenevő.

Nem az első voltam, mielőtt visszaírsz a jó választ adó kérdezőnek. Én meg arra számítottam, hogy olyan válaszoló lesz, mint te.

2017. aug. 14. 21:02
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

*kommentelőnek, bocsánat

Igen, bele lehet kötni, hogy belezavarodtam a válaszomba, de az nem érdekel. Mindenki azt eszik, amit akar.

2017. aug. 14. 21:03
 6/8 anonim ***** válasza:
10%

Semmi bajom a vegánokkal felőlem mindenki azt eszik, amit akar. DE!!! (és ez egy nagyon nagy de) ez egy döntés. Egy életre szóló, komoly következményekkel járó döntés. Senkinek nincsen joga a gyereke helyett eldönteni, hogy egyen-e húst, vagy ne.

Plusz egyet értek azzal is, hogy egy fejlődő szervezetnek igen is szüksége van a húsból származó anyagokra. Kismillió esetet láttam sajnos, és sok gyerekorvostól hallom a következményeit. Anyuka fel van háborodva, hogy le van maradva a gyerek, nem nő rendesen, erőtlen, rosszak a fogai stb stb. És nem hajlandó elhinni, hogy azért, mert nem kap megfelelő tápanyagot. És ilyenkor mindig az orvos a hülye szerintük sajnos. Inkább sanyargatja a gyereket tovább, mint hogy heti 1szer legalább süssön neki egy szelet csirkemellet.

Itt nem azokkal a vegánokkal van bajom, akik ismerik a tápanyagokat és a testüket, meg tudják milyen anyagokra van egy embernek szüksége. Mert igen, lehetséges csak nyers növényi ételekből is elég tápanyagot magadhoz venni, csak a nagy divat vegánoknak fingjuk nincsen, hogy hogyan.

Ezzel nem téged akarlak minősíteni, remélem te a kivételek közé tartozol.

(Azt még hozzátenném, hogy a probléma nem a hússal van, hanem azzal, amit eléd raknak a húspultnál és húsnak nevezik. De ugyan ez a helyzet a zöldségeknél is, veszi mindenki az öklömnyi paradicsomot, arra meg nem gondol, hogy az azért akkora, mert tele van pumpálva meg 10szer van permetezve. Aki vegán de eszi a génmódosított zöldséget, az semmivel nem lesz egészségesebb. Ahogy az sem lesz kevésbé egészséges, aki igazi, nem mérgezett, nem tömegnövelőn nevelt állat húsát eszi, hanem mondjuk ismerőstől szerzi, aki állatot tart.)

2017. aug. 14. 22:05
 7/8 anonim ***** válasza:
79%

Rengeteg, főként amerikai kutatóintézet végzett kísérleteket, hogy a vegán, vagy mindenevő gyerekek csontjai stb fejlődnek e jobban... Hát, a vegán gyerekek egészségesebbek voltak. Na de a saját igazát mondogató mindenevőknek ez mit sem jelent...

Van vegán rokonom, vegán gyerekkel. Semmi problémája nem volt a teherbeeséssel, a terhessége alatt összesen 1x hányt. Szerinte a vegán, növényi étrend miatt nem vot állandó fejfájása, hányingere, ami ugya "normális" a terhesség alatt. A gyereke 3 éves, szép, aranyos, okos gyerek. 3 éves, és eddig csak 1x volt náthás. Szokták orvoshoz hordani, de makk eészséges.

A sok antibiotikum, hormon, ami a tejben, húsban megtalálható, nem szükséges a teherbeeséshez. Így magát a kérdést nem értem... Az állati eredetű dolgok elhagyása vagy pozitív, vagy semleges hatással van a teherbeesésre. Szerintem inkább pozitív, de biztos van erről is egy csomó kutatás, utána lehet olvasni.

2017. aug. 18. 10:25
 8/8 anonim ***** válasza:
69%
Sokkal jobbak az esélyei a vegánoknak mert nem csak az általános egészségi állapotuk jobb, hanem nem teszi tönkre a hormonháztartásukat a sok vacak állati termék sem.
2017. aug. 19. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!