Hogyan mondjam meg anyámnak, hogy vegyen nekem tampont?
Elhiszem, hogy ez így gázul hangzik, de nálunk ez ilyen tabu téma, ki sem lehet ejteni ezeket a szavakat....nem is beszélünk soha semmilyen intimebb témáról, max. az időjárásról vagy, hogy mi volt a suliban/munkában. Mindig vett betétet, ott volt a fürdőben, akinek kellett vett belőle. Engem sosem kérdezett meg, hogy melyiket szeretem vagy mit szeretnék, csak vett egyet. Mostanában már inkább azt veszi, ami éppen akciós, de pl. a naturella és ezek a kis semmi betétek nem jók semmire, pár perc és már tiszta vér minden. Alapból utálom a betétet mert undorító, kényelmetlen és szerintem nem is "hatásos", hiszen össze-vissza folyik róla a vér. Elegem van belőle...az ágyam is már kb. úgy néz ki mint egy csatatér mert folyton átázom és nem jön ki a matracból....
Pénzem van, meg tudnám venni magam is, nem arról van szó. Suli időben el is tudtam menni boltba, drogériába, de már semmi dolgom nincs a városban, nem járok sehova. Így, hogy ömlik belőlem a vér biztos nem fogok elindulni sehova....Anyám pedig minden nap jár boltba, szóval ő bármikor meg tudná nekem venni. Mást nem tudnék megkérni, hogy vegyen nekem.
Biztos gázul hagzik, de igen, nekem ez egy probléma.
'Anya, vegyél nekem tampont légyszi'
Törd meg azt a jeget
"Pénzem van, meg tudnám venni magam is, nem arról van szó."
Nem akkor kell megvenni amikor "mar omlik beloled a ver", hanem par nappal elotte, ennyi a megoldas. Ugye ennek van egy 28 nap koruli ciklusa, nem derult egbol villamcsapaskent jon.
Amugy meg ugy, hogy anya, megjott, vegyel mar legyszives tampont.
Szerintem simán kérd meg.Ez nem lehet tabutema.Hisz minden lánynak eljön ez egyszer az életébe.Ha még szűz vagy akkor a legkisebb meretut kérd.Bátran fordulj hozzá ezzel.Nem fogja leharapni a fejed.Vagy menj el vele vásárolni.
És mond neki,hogy jaaa amúgy neked kéne.Vagy vetesd meg olyannal aki eljár városba
Beszélgess el anyukáddal arról hogy neked ez milyen érzés, hogy milyen undoritó mikor vérzel össze-vissza. Mondd el neki, hogy neked nem jó a betét amit vesz, és te tampont szeretnél. Egy normális anya meg fogaj ezt érteni. Egyébként is, egy családban nem lenne szabad tabunak lenni az ilyen témáknak. Hogy lehet tabu téma egy olyan dolog, amin szinte minden nő átmegy, és az élete nagy részében jelen van??!! Ha ez tabu, akkor mi lesz a szexualitással??
Ahogy az előttem lévő is mondja, nem akkor kellene tampont venni mikor már vérzel, hanem egy idővel előtte. Meg nem hiszem hogy nincs a közeletekben legalább egy kis bolt, ahova le tudnál menni venni.
Köszönöm!
Már hónapok óta nem voltam a városban mert nincsen ott semmi dolgom. Mikor suliba jártam, akkor minden nap ott voltam, akkor könnyedén meg tudtam oldani minden ilyesmit. Egyébként meg nekem de, pont olyan "derült égből villámcsapás" a dolog, nem rendszeres és össze-vissza jön meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!