7 hete nem jött meg a menstruációm, felvetődhet komolyabb baj?
Sziasztok! 18 éves lány vagyok. Az előző menstruációm kimaradt, a nődoki előtt pedig gondoltam megvárom a következő idejét, és ha akkor sem jön meg, elmegyek. De addig is esetleg valakinek volt már ilyen tapasztalata? Az utolsó együttlétem majdnem 1éve volt, így a terhesség veszélyétől annyira nem félek, (kellene?) Vagy egyéb komoly fertőzés lehet? Hallottam már olyat, akinek 3hónapig nem jött meg, és az orvosa normálisnak titulálta. Serdülés?(kicsit talán késő lenne)
Köszönöm a válaszokat!
Nem voltál stresszesebb mostanában?Nem fogytál hirtelen?
(A terhességet kizárhatod.)
Leggyakrabban progeszteronhiány és ösztrogéndominancia okoz cikluszavarokat, ami manapság szinte népbetegség, nagyon sok nő küzd vele úgy, hogy nem is tud róla. E két hormonnak egyensúlyban kell lennie, de ha túl sok az ösztrogéned és kevés a progeszteron, akkor abból jöhetnek ilyen gondok.
Ha beütöd a keresőbe, hogy ösztrogéndominancia vagy progeszteronhiány, sok cikket olvashatsz erről.
Életmódváltással vissza tudod állítani az egyensúlyt. Mindenekelőtt a vegyszereket kell kerülnöd, az adalékanyagos, tartósítószeres ételeket meg a vegyszerekkel, parabennel teletömött kozmetikumokat. Használj natúrkozmetikumokat és egyél minél több zöldséget. Fehércukor, fehérliszt mellőzése, tejtermékek és húsfogyasztás csökkentése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!