PCOS-ben szenvedok! A kezeles utan/soran javult a szorosodesi problematok?
Igaz nem a kérdező vagyok de PCOS-om van nekem is.
Irtam egy blogot h hogy is volt ez az egész. Ha van kedved olvasd el.
Sok kitartás kell hozzá és egy jó orvos. Keress fel egy endokrinologust és 1 nőgyógyászt. Mert ez egy komplex betegség az anyagcsere szintjén.
bocs h előbb nem a kérdésedre válaszoltam!
Igen javult igaz nem nagy mértékben , a bőröm is szebb lett.
Metformin kezelés alatt. Téged is azzal kezelnek ?
na szoval hogyan derult ki?
soha nem volt rendszeres a ciklusom, eleinte akar 4-5 honapra is kimaradt, kesobb ez csokkent, az utobbi evekben kb 50 naposak.
2007ben fel evig szedtem fog.gatlot, azzal persze rendszeres volt de csak rontott a helyzeten a mellekhatasokkal.
azota hormonvizsgalat halommal, magas prolaktin, magas TSH (ez kozvetlenul nem PCOS tunet, de gyakori velejaroja a betegsegnek), alacsony progeszteron.
a nogyogyasz vaginalis ekograffal 6 kis cisztat talalt a petefeszkembe.
az endokrinologus duphastont irt fel fel evre, azzal rendszeres volt a ciklusom. a pajzsmirigy miatt pedig euthyroxot.
en meg nem akarok babat, de szeretnek felkeszulni ra.
a laparoszkopos mutetnek nagy ertelme nincs mivel a cisztak a petefeszekben csak a legjellemzobb tunete a szindromanak, es bar atmenetileg javit a helyzeten, az eredeti problemat nem oldja meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!