Melyik nőgyógyászhoz érdemes fordulnom, ha szeretnék művi meddővé tételt, de nem felelek meg a jelenlegi tv-i kritériumoknak?
Nem vagyok 40 éves, és egy gyerekem sincs;
ki az,aki megfelelő összeg ellenében mêgis elvállalná? Tapasztalatok?
Köszönöm a hasznos válaszokat!
Nem ismerem közelebbről a helyzetet, de ha a magyar törvényeknek nem felel meg a beavatkozás, akkor valószínűleg magyar orvos nem fogja elvégezni. Talán külföldön lenne érdemes próbálkozni.
Egyébként elég mókás, hogy az állam akarja megmondani, hogy mikor teheted meddővé magad nőként, közben meg a szilikonmellhez és az orrplasztikához semmiféle engedély nem kell, sőt, ha nemet akarsz váltani, ahhoz is pár tízezer forintért egyszeri beszélgetés után bárkinek kiadja az engedélyt sok pszichiáter.
Hol van a jelenleg aktuális jogi szabályozás?
Kb. 10 évvel ezelőtt vezették be, hogy 18 éves kortól lehet gyerekszámtól függetlenül.
Itt van amúgy... [link]
Szóval nem állnak fenn az akadályok, amikről kérdezel.
Rákerestem, és egy cikk szerint ez a korlátozás már 2006-ban megszűnt az Alkotmánybíróság döntése alapján, és ma már 18 év fölött bármely nő kérheti a műtétet:
Utolsók!
2013-ban, amikor a ptk-t közel 200 helyen módosították, akkor újra szigorítottak a művi meddove tetel szabályain népesedéspolitikai okokra hivatkozva.
Kérdező! Ha van is ilyen orvos, akkor biztos lehetsz benne, hogy egy nyilvános fórumon senki nem fogja megírni neked, hogy x y törvényt sért. Egyébként nehezen tudom elképzelni, hogy erre lefizethető orvost találsz Magyarországon. A szülészet-nőgyógyászat elég jól fizető szakág ahhoz, hogy ilyen illegális dolgokba ne menjenek bele az orvosok. Száz egyszerűbb és nem kockázatos módon tud pénzhez jutni. Így marad a külföld számodra.
Így van, 2014-re megváltozott a törvény a kdnp támogatásával... Nálunk a legszigorúbb egész Európában. 40 éves kor betöltése/ 3 vérszerinti gyermek a feltétele.
Azért kérdeztem,mert olvastam,hogy sokaknak elvállalták. És inkább üzenetben vártam volna,ha tud erről vmit, dehát ahhoz is ki kell írni a kérdést.
És a spirált sem írják fel,sok helyen kérdeztem,mert nem szültem még. Hiába nem szült nőknek készült is van,nem csinálják meg magában sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!