Nőgyógyászaton jártam: történt-e rákszűrés, ha ez szerepel a lapomon?
Először voltam nőgyógyásznál, és nem igazán tudom, hogy megcsinálta-e a doktornő a rákszűrést, amiért eleve mentem. (Kérdezte, hogy mi a panasz, és mondtam, hogy rákszűrésre jöttem, szóval bízom benne...)
Azt tudom, hogy hüvelyi ultrahangot csinált a végén, meg előtte még valamit, de nem tudom, hogy az az volt-e (mivel összehasonlítási alapom sincs, hogy mit kell ilyenkor érezni, mikor mintát vesznek.) A doktornő kb. alig szólt hozzám, úgyhogy fogalmam sincs, hogy milyen vizsgálatot végzett, a végén is én kérdeztem, hogy akkor megvagyunk-e, mert annyit se mondott, hogy viszlát. (Nem is megyek még egyszer hozzá...)
Az ambuláns lapomon csak ennyi szerepel:
U9990 Sine morbo
Z0140 Vizsgálat: nőgyógyászati
Rákszűrés esetén még valaminek szerepelnie kéne a diagnózisnál?
Valamint epikrízis-részhez azt írták, hogy "évente onkocyt", ez mit jelent?
Köszönöm szépen előre is a segítő jellegű válaszaitokat. :)
Állítólag elég pénzéhes, szóval lehet, hogy ez volt a baja, hogy már a belépésemkor nem tömködtem tele a zsebét... -.-
Én is valami ilyesmire tippeltem volna, hogy rákszűrés lehet ez az onkocyt, de neten sem találtam sehol semmit erről. :/ Köszi a választ! :)
Nem volt nálam egy darab ambuláns lap sem (csak az irataimat tudtam odaadni), gondoltam, ebből sejthető, hogy azért nincs, mivel nem voltam még... De nem is kérdezett semmit, hogy voltam-e (és ha igen, akkor legutóbb mikor) rákszűrésen vagy volt-e bármilyen gondom ezelőtt, vagy akármi... :/ De persze lehet, hogy én vagyok a s*gghülye, mert evidensnek tartanám, ha a doktor érdeklődőbb lenne a páciens irányában, és nem csak felfekteti, beleturkál, azt' mehet dolgára... -.- Miért is szóljunk hozzá egy szót is? Darab-darab, 2 perc, azt' jön a következő... Kb. mintha nem is emberekkel foglalkoznának.
(Egyébként igen, utánaolvastam előtte a dolgoknak, de valahogy ott pont nem az kötött le, hogy épp mit csinál, hanem, hogy mihamarabb túl legyek rajta... Barátnőkkel is beszéltem előtte, ők is mondták - már akinek csináltak ilyet -, hogy enyhe kis fájdalmat/kellemetlenséget érez olyankor az ember, mikor leveszik a mintát, de én ezt sem igazán éreztem - de lehet, hogy ezt is csak az idegesség miatt nem... Ezért bizonytalanodtam el, hogy vajon levette-e a mintát, vagy szimplán ultrahangozott, megvizsgált, és kész.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!