Az endometriózist a rákszűrés, vagy a nőgyógyászati vizsgálat kimutatja?
Nem régen voltam rákszűrésen, szerencsére semmit nem mutatott ki. Az elmúlt 2 menstruációm során végbéltájt fájdalmam volt, ami elvileg az endometriózis tünete is lehet.
Köszi
Azért az endometriózisnak más tünetei is vannak. Én még nem hallottam végbéltáji fájdalomról tünetként.
Leginkább ezek a tünetei:
véres széklet, véres vizelet, meddőség, fájdalmas közösülés, ciklikus fájdalom, fájdalmas menstruáció, kismedencei fájdalom, fokozott menstruációs vérzés, közti vérzés
Ultrahanggal meg tudják nézni.
De szerintem 2 menstruációból még ne ítélj.
Én nagyon aggódtam mert nekem meg mindig az egyik petefészkem fáj, különösen menstruáció alatt. Ez tipikus tünet. Voltam is orvosnál, nem látott semmit uh-n.
Aztán teherbe estem, ami mindenképp jó! Azóta nincs ez a tünetem. De mégis ott motoszkál, hogy mi van, ha ez az volt, csak most ugye nincs menstruáció, nincs fájdalom. Hát majd meglátom, ha visszatér a ciklus. Mindenesetre súlyos biztos nem lehet az esetemben, hiszen ez egy idő múlva kezeletlenül meddőséget okoz. Érdekes... Lehet, hogy néha vannak az embernek ilyen megmagyarázhatatlan panaszai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!