Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Kivetethetem a méhemet, ha...

Kivetethetem a méhemet, ha nem akarok gyereket?

Figyelt kérdés

az lenne a kèrdèsem, hogy indokolatlanul, betegsèg nèlkül is ki lehet e vetetni a mèhet? illetve ezt magánorvos csinálja csak, vagy a kórház?

nem szeretnèk gyereket,nem is szeretem őket, idegesítenek, ès nem fog változni a vèlemènyem, szabad akarok lenni.

viszont akkor megkímèlnèm magam egy èleten át szóló menzesztől.

egyik tanárom mesèlte mèg règen hogy van ilyen lehetősèg.

26/N

2017. ápr. 20. 17:20
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Külföldön esetleg,de itthon erre nincs lehetőség.Ez nem egy kis műtét,rengeteg kockázattal.Ráadásul jó peralap is lehet.Szóval lehet,hogy van olyan orvos,aki elvállaja illegálisan itthon,de az nagyon sokba kerülne.
2017. ápr. 20. 17:29
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Itthon csak nagyon komoly okokból kifolyólag távolítják el. Mint pl.mióma. Nem kis műtét, nagyon komplikált, mivel a méhet leválasztják a környező szervekről, a belekről, a húgyhólyagról, a petefészekről, a hüvelyről.

Szövődményei lehetnek (amik nem is olyan ritkn fordulnak elő egy ilyen műtét után) hólyaghurut, vérrögképződés, bélrenyheség, embólia, vérzés a hasüregben. Későbbi szövődménye, a hüvelycsonk megsüllyedése lehet akár.

Külföldön próbálkozhatsz, de számolj néhány millióval a végösszegben.

2017. ápr. 20. 18:03
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem sincs itthon ilyenre lehetőség, de érdeklődhetnél más megoldások után is.

Pl. létezik olyan fogamzásgátló kütyü, amit nőgyógyász tesz fel, és az egyik mellékhatása, hogy nem menstruálsz. :) Persze ez nem végleges megoldás, mert idővel cserélni kell, és szerintem nem lehet a végtelenségig hordani. Ja, és nem olcsó.

2017. ápr. 20. 18:08
 4/5 anonim ***** válasza:
93%

Nem és ne is akard.

Nemrég olvastam egy könyvet, naplószerűséget, amit egy rákos nő írt, akit kipakoltak. A műtét után a kórházban az egyik wc-zés után azt vette észre, hogy valami lóg ki belőle. Nah az a bele volt.. egy fiatal doktornő rakta vissza neki. És azt mondta, hogy ez sajnos előfordul, de nem veszélyes.

a méhnek több szerepe van annál, minthogy teherbe ess és nőjön benne a magzat.

2017. ápr. 20. 22:03
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
A hormonos spirál megszünteti a menzeszt, terhes sem lehetsz! 2in1
2017. ápr. 21. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!