Kivetethetem a méhemet, ha nem akarok gyereket?
az lenne a kèrdèsem, hogy indokolatlanul, betegsèg nèlkül is ki lehet e vetetni a mèhet? illetve ezt magánorvos csinálja csak, vagy a kórház?
nem szeretnèk gyereket,nem is szeretem őket, idegesítenek, ès nem fog változni a vèlemènyem, szabad akarok lenni.
viszont akkor megkímèlnèm magam egy èleten át szóló menzesztől.
egyik tanárom mesèlte mèg règen hogy van ilyen lehetősèg.
26/N
Itthon csak nagyon komoly okokból kifolyólag távolítják el. Mint pl.mióma. Nem kis műtét, nagyon komplikált, mivel a méhet leválasztják a környező szervekről, a belekről, a húgyhólyagról, a petefészekről, a hüvelyről.
Szövődményei lehetnek (amik nem is olyan ritkn fordulnak elő egy ilyen műtét után) hólyaghurut, vérrögképződés, bélrenyheség, embólia, vérzés a hasüregben. Későbbi szövődménye, a hüvelycsonk megsüllyedése lehet akár.
Külföldön próbálkozhatsz, de számolj néhány millióval a végösszegben.
Szerintem sincs itthon ilyenre lehetőség, de érdeklődhetnél más megoldások után is.
Pl. létezik olyan fogamzásgátló kütyü, amit nőgyógyász tesz fel, és az egyik mellékhatása, hogy nem menstruálsz. :) Persze ez nem végleges megoldás, mert idővel cserélni kell, és szerintem nem lehet a végtelenségig hordani. Ja, és nem olcsó.
Nem és ne is akard.
Nemrég olvastam egy könyvet, naplószerűséget, amit egy rákos nő írt, akit kipakoltak. A műtét után a kórházban az egyik wc-zés után azt vette észre, hogy valami lóg ki belőle. Nah az a bele volt.. egy fiatal doktornő rakta vissza neki. És azt mondta, hogy ez sajnos előfordul, de nem veszélyes.
a méhnek több szerepe van annál, minthogy teherbe ess és nőjön benne a magzat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!