Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Egy hónapja nem jött meg a...

Egy hónapja nem jött meg a menzeszem. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok, 11 éves korom óta rendszeresen megjött minden hónapban. Most fordult először, hogy nem jött meg. Nemi életet nem éltem/élek, tehát a terhesség teljesen kizárva!

Eddig azért nem mentem el orvoshoz, mert időnként mindig voltak pár napos elcsúszások mikor megjött, de úgy tudom, ez a koromban még nem probléma, mert idő kell hozzá, mire a hormonok beállnak rendesen, szóval reménykedtem benne, hogy legalább a hónap végére, vagy a hónap elején megjön, de nem...

Viszont a hasam alatt időnként szúr, és múltkor a derekam is fájt...

Petefészekcisztára gyanakodtam néhány tünetből, mert utána olvastam...

Várjak még pár napot, hátha megjön, vagy inkább orvoshoz kéne mennem?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2017. ápr. 2. 23:19
 1/6 anonim ***** válasza:
Mehetsz dokihoz. Bár felnőtt nők esetében is normális, ha nagy ritkán egy hónap kimarad, szóval szerintem még várhatsz rá egy hónapot. Ha akkor se jön meg, menj nőgyógyászhoz.
2017. ápr. 2. 23:27
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Valóban lehet ciszta, ha nem volt tüszőrepedés, akkor a petesejt alakul át, ezek felszívódnak vagy tüszőrepedéskor kilökődnek. Orvos még tablettával is tud ezen segíteni, de lehet, hogy a vizsgálat után is megjönne, sokan mesélték, hogy így jártak, miután a doki megpiszkálta őket. Azért ha nem jön meg egy hét múlva sem, én elmennék dokihoz.
2017. ápr. 2. 23:28
 3/6 anonim ***** válasza:
87%

Felnőtt korban sem óramű pontosságú, ezt azért tudd.

Most egyszer egy hónap kimarad, az nem tragédia fiatalon,

de a szurkálás viszont nem bíztató jel, a helyedben amint tehetném, orvoshoz mennék.

2017. ápr. 2. 23:35
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Lehet, hogy nem ciszta, mert végül kiderült, hogy felfáztam. Este vettem be gyógyszert, és sokat segített. Ha nem jön meg ebben a hónapban sem, akkor elmegyek orvoshoz.

2017. ápr. 3. 11:03
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy hónap simán kimaradhat...
2017. ápr. 3. 14:34
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
stressz, szorongás és depresszió miatt is simán késhet sokat is, ettől függetlenül menj el orvoshoz, biztos, ami biztos.
2017. ápr. 3. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!