Hogyan derült ki, hogy PCOS-ed van?
Szőrösödés feltűnő volt plusz pár egyéb tünet. Mondtam a nőgyógyászomnak, hogy szerintem ez van nekem. Megnézte és valóban. (hüvelyi ultrahang, de nem kell félni tőle, alig érzel valamit)
Másfél éve rosszul lettem a suliban, borzasztóan görcsölt jobb oldalt az alhasam. Anyum elvitt kórházba, ahol azt hitték a tünetek alapján hogy ez a vakbelem lesz, de nem az volt. A következő napokban nagyon sokszor görcsöltem, először elmentem sebészetre, ahol kb hülyének nézett az orvos. Onnan elmentem nőgyógyászhoz, ahol ultrahanggal megnéztek, majd kiderült, hogy egy 10 centis ciszta van a petefészkemben. Újabb vizsgálatok után el lett döntve, hogy kiszedik, csak aztán a műtét előtt 2 nappal nyoma veszett, így mégsem volt műtét. Egy hónappal később újra hasi görcsök miatt a nőgyógyásznál találtam magam, ismét egy óriás ciszta. Valamilyen úton-módon elmentem cukorterhelésre, ahol elég magas értéket kaptam a vércukorszintre, majd mentem vissza nőgyógyászhoz. Ő azt mondta, ez PCOS lesz, de hogy mit kezdjek vele, azt nem mondta el. Azóta is a cisztákkal küzdök, néha teljesen váratlanul betalál egy-egy mensi, néha alig van valami, 2-3 napig tart, máskor szédülök a vérveszteségtől egy héten keresztül.
17/L
#4 vagyok.
De, ajánlotta a doki a fogamzásgátlót, de anyám nem engedte.
#4 Miért nem engedi anyukád? :O
Nem tudja, hogy ezzel a te egészségedet tennék jóvá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!