Most derült ki, hogy PCOS-m van, hova forduljak előszőr?
Voltam nőgyógyásznál, hogy fogamzásgátlót írassak fel, illetve, hogy rendszertelen a menstruációm. Norcolutot, illetve a Minerva fog.gátlót írta fel. A kezelőlapon az állt, hogy sok apró 5-8 mm-es follicilus mindkét ovariumban. De a pcos-ről egyáltalán semmit nem említett. Így utána néztem interneten, hogy mi is okozhatja. És rátaláltam a PCOS-ra. A tünetek alapján 99%, hogy nekem is ez a bajom. Igaz, nem akarom magam diagnosztizálni, de nagy a valószínűsége. Az lenne a kérdésem, hogy most mit tegyek. (Lépésről lépésre) Milyen vizsgálatokra menjek, és hogyan kell ezt intézni? Elnézést a bagatális kérdésért, de egyáltalán nem tudom, mit tegyek. Tudom, hogy endokrinológust kell felkeresnem, de előtte végeztessek valamilyen vizsgálatot? És, ha igen, miket, és azokat hol kell? Vagy csak menjek el egy endokrinológushoz, és majd mondja, hogyan tovább? Kérlek titeket, segítsetek!!
Nagyon hálás lennék!!! Elnézést a hósszú levélért!
1. NE kezdd el a gyógyszert!
2. Menj endokrinológushoz!
(Azért ne kezdd el, mert:
1. A hormonvizsgálatok, amiket az endokrinológus végez, nem ad értékelhető eredményt, ha fogamzásgátlót szedsz.
2. A tüneteidet talán megoldja, de az alap problémát nem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!