Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Erős görcsök, fogamzásgátló...

Erős görcsök, fogamzásgátló tabletta?

Figyelt kérdés

Évek óta(23 éves vagyok) erős hasfájással küzdök menzesz idején, azonban az utóbbi 2 évben olyan erősek voltak a görcseim, hogy gyakran elájultam, majd utána órákig szenvedtem a görcsöktől, hidegrázás és fel kelni sem tudtam. Közel egy éve emiatt mentem nőgyógyászhoz, mivel semmilyen fájdalomcsillapító nem használt már.(Algoflex M, Nospa, Papaverina, Advil, Advil Ultra, Nurofen, BenUron, Xilox) Nagyon ellenkeztem a fogamzásgátló tablettával szemben, így egy "utolsó lehetőségnek" Cataflam V tablettát kaptam, amit menstruáció előtt 2 nappal napi 2szer már el kell kezdeni beszedni. Egyébként nagyon jól működött 8 hónapon át, azonban a legutóbbi alkalommal a cataflam tabletta "ritka besorolású" mellékhatását tapasztaltam(arcduzzanatot, mi mellesleg 4 napig tartott, és felismerhetetlenül néztem ki), a háziorvos és ügyeletes orvos is megerősített abban hogy többé ne vegyek be cataflam V-t. Nőgyógyásszal való konzultáció során elmondta hogy a fogamzásgátló volna megoldás a problémára, és hogy sok nőnél csak ez használ.

Azért ellenkeztem már hónapokkal ezelőtt , mivel úton útfélen azt hallom, olvasom, hogy híztak tőle a hölgyek akik szedték. Hízásra hajlamos vagyok, keményen megdolgoztam a "testemért", és számomra semmiképpen nem fér bele a hízás mint mellékhatás.

Szeretném mérlegelni a gyógyszer kérdését, mert szűz vagyok, és ez valószínűleg nem is változik majd meg, szóval nem a fogamzásgátlás céljára, hanem ugye az "egyéb hatására" használnám, azonban nem vagyok biztos benne hogy megérné, ha cserébe újra takargatnom kellene magamat és elfogadni a kilókat.Tudom középiskolában, egyetemen ki lehet hagyni havonta 1 napot ájulás és görcsök miatt, de a munkahelyen nem.

Érdekelne Nektek mi a tapasztalatotok? Esetlegesen akik voltak hasonlóan "görcsös" helyzetben mi segített?

2017. márc. 18. 01:04
 1/2 anonim ***** válasza:
66%

Manapság már biztos jobb tabletták vannak, de én soha többé nem szedek az is biztos. Meghíztam, szőrösödtem, libidóm 0, PCOS, hangulatingadozások, minden amit csak el lehet képzelni. No thx.

Nekem is szörnyű görcseim voltak, bár csak tinédzser éveim alatt. Én is rezisztens lettem az ibuprofen és társaira. Amúgy ne a márkát nézd, hanem a hatóanyagot, mert amiket felsoroltál, a fele ugyanaz. Ha fájdalmam van, nekem már csak a Cataflam/Voltaren Dolo (vagyis diklofenák-kálium) használ.

Gondolom melegvizes palack meg ilyesmiket próbáltál már?

Cataflamot nem is szabadna amúgy kúraszerűen szedegetni, csak akkor mikor tudod hogy nagyon rossz lesz a fájdalom.

Több nőgyógyászt is érdemes kipróbálni, sajnos sokan úgy vannak vele, hogy "nő, fáj neki a menzesz, ez normális" és nem vizsgálnak meg rendesen.

2017. márc. 18. 01:32
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Létezik egy megoldás,ami költségesenk TŰNIK,de ha elosztod évekre,nem az. Ez a hormontartalmú spirál - Mirena. Nem tartalmaz ösztrogént, ami a hízásért, trombozis kialakulásért felelős, csak progeszteront és abból is minimális mennyiség szívódik fel. Viszont helyileg nagyon elvékonyítja a nyálkahártyát,ezért a vérzés mennyisége és a görcsök minimálisra csökkennek. Ilyet szoktak ajánlani pl. miomás nőknek. Kérdezz rá az orvosodra,hogy mi a véleménye róla,ajánlaná-e neked!
2017. márc. 18. 07:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!