Mit gondoltok a moshatóbetétről és az intimkehelyről?
Őszintén szólva ésszel tudom, hogy környezetbarát, tudatos döntés lenne ilyesmit használni, de kicsit mégis bennem van, hogy nem valami gusztusos, kellemes vagy éppen higiénikus ezeket a dolgokat utána még mosogatni, szárogatni stb... Én mikor betétet vagy tampont cserélek, a lehető leggyorsabban próbálom megoldani, sutty be a másik a helyére, nem szeretnék ezzel ennél több időt és energiát tölteni.
Kb mint a mosható pelenka a kisbabákra. Szuper, környezet -és pénztárcabarát, de azért na...
Természetesen ha valaki szereti és tudja is használni ezeket, én nagyon örülök neki és becsülöm érte, jót tesz vele magának és a bolygónak is :) Szóval ha neked menne, nem vagy kényes ennyire, mint például én, szerintem vágj bele, egy próbát tuti megér!
Intim kehely már ősidők óta létezik, csak most újként akarják feltüntetni. Ez már valamikor a századelőn, vagy picivel utána létező dolog volt.
Én nem használnám, mert egyrészt nagyon nehéz megtanulni, addig kifolyik az undorító tartalma, ezt senki nem vállalhatja be, másrészt sterilnek se tartom, a tampon sokkal jobb, ennek a falán minden megtapadhat, és ahogy mosod, a kezedről is rámegy mindenféle baci. Elöblítés ajánlott csak, az nekem nem felelne meg. Másrészt egy műanyag tölcsérrel a vaginámban nem mászkálnék, ha lehet, és nem gyűjtögetném a tartályban azt a gusztustalan cumót, ha lehet.
Ebből az anyagból oldódnak ki mindenféle rákkeltő anyagok. Még, ha hallgatnak róla akkor is.
Esővíz-gyűjtő az eresz alá jó, de a női hüvely nem erre való, hogy ott tárolgassunk benne egy kitágult tölcsért, tele folyadékkal!
Van még egy nagy előnye, amiről itt nem szóltak: a tamponnal vegyi anyagokat viszel be a szervezetedbe, amik ott felszívódnak, és halmozódva kihatnak a hormonháztartásra. Az intim tölcsérnél ilyen probléma nem áll fenn.
Ami pedig a higiéniát illeti: Ezzel az erővel a saját ujjadtól is beteg lehetnél! A tamponhasználat előtt ugyebár kezet mosol. Ha a megmosott intimtölcséren valaki szerint bacik vannak, akkor megmosott kézen is vannak, tehát így is-úgy is bepakolod a bacikat a hüvelyedbe. Megjegyzem, annyi bacival, amennyi egy megmosott ujjon vagy megmosott tölcséren maradhat, az egészséges szervezet vígan elbánik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!