Mennyi idő alatt bomlik le egy betét illetve egy tampon?
Csak a pelenkát találtam meg,az 550 év. Gondolom a betét sem sokkal kevesebb.
Használj menstruàciós kelyhet.
Persze az a legegészségesebb nekünk is és a környezetünknek is,ha csorog végig a combunkon,mint az őskorban...
Én havonta 30 tampont és 10-12 betétet termeltem. 20 hónapja használom,nem volt gyulladásom,teljesen rendben van a citológiai vizsgálatom.
600 tampont és kb 200 betétet dobtam volna a szemétbe. És ezt nem spórolásból csinálom.
A vér NEM kezd el bomlani, hiszen vákuum tartja bent levegőtől elzárt helyen a vaginádban. A bomláshoz pedig oxigén kell, amivel abszolút nem találkozik...ezért tudod szépen kiönteni a vért, lévén, nem alvad meg, és ezért elég pusztán kitörölni két használat között, illetve emiatt nem káros, ha "benned" (vagyid a kehelyben) marad akár 10-12 órát is.
A hüvelyed nem steril, ahogy a vegyszerrel fehérített tampon sem, amit viszont idegenkedés nélkül, szívesen dugdosnak magukba a nők. A jó minőségű intimkehely orvosi szilkonból van, nem oldódik ki belőle semmi!
De a kehely a fúj meg káros. Ki érti ezt(?) ;)
Nem szégyen a nem tudás, lehet informálódni, de ne terjesszünk hülyeséget olyanról, amit látásból sem ismerünk.
Remélem, azóta már tájékozottabbak vagytok a témában, amennyiben nem, várunk szeretettel az "Eredeti intimkehely..." Facebook csopiban. Ott végképp megértitek, miért bolondság minden, amit összehordtatok. :)
Betét lebomlási ideje pedig majd' 500 év, csak hogy válaszoljak is a kérdésre -így két és fél év távlatából. Forrás:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!