Fogamzásgátló kései bevélete a hét napos szünet után?
Remélhetőleg a gyógyszerszünetben amennyiben élsz nemi életet, nem ment el benned a partnered és azóta sem.
Mert ha igen, akkor lehetsz terhes!
A pecsételő vérzés pedig szintén ezért van.
És most azon se lepődj meg, ha össze vissza fogsz vérezgeti és az egész eltolódik majd.
Elég nagy butaságot csináltál!
Mivel 12 órán kívül kezdted el folytatni ráadásul 2 nappal, így a szünetben már nem voltál védett ha együtt voltatok és mielőbb juss el egy orvoshoz! Ilyenkor ennyit tudsz tenni.
Benne van a tájékoztatóban:
Minél hamarabb forduljon orvoshoz:
- ha Ön a készítmény alkalmazásának első hetében elfelejt bevenni egy vagy több tablettát, illetve a megelőző 7 napos időszakban nemi életet élt. -
Az első héten elfelejtett szem az a szünet utáni folytatás..
- ha az első héten 1 tablettát felejtett el bevenni
Minél hamarabb vegye be a kimaradt tablettát, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt valójában 2 tabletta bevétele szükséges. Ezt követően az előírt időpontokban kell szednie a gyógyszert, azonban 7 napon keresztül mechanikus fogamzásgátló eszközt (pl. óvszert) is alkalmaznia kell. Ha a megelőző 7 napos időszakban nemi életet élt, nem zárható ki a terhesség lehetősége, ezért haladéktalanul forduljon kezelőorvosához!
Köszönöm a gyors válaszokat!
Előtte, alatta, illetve azóta sem éltem nemi életet. Talán ezért gondoltam, hogy nem lehet nagy baj belőle. Tegnap tudtam folytatni, és mivel nem kaptam semmi visszajelzést a gyógyszer bevételéig, ezért bevettem, mert féltem, ha tovább húzom rosszabb lesz.
Ma pedig bevettem a második szemet, és akkor igazából szedem tovább rendesen, számolok a pecsétlővérzésekkel, ha úgy van, kiegészítő védekezést használok, és minél hamarabb beszélek a nőgyógyásszal? Vagy így, hogy már belekezdtem, sok újdonságot nem tud majd mondani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!