Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Milyen vizsgálatot kérjek egy...

Milyen vizsgálatot kérjek egy általános nőgyógyászati vizsgálaton?

Figyelt kérdés

18 éves leszek,1.5 éve élek nemi életet.Voltam már nőgyógyásznál,de csak a fogamzásgálót kértem,ekkor megvizsgált,de fogalmam nincs,hogy mit.Ha elmegyek szűrésre,mit mondjak?Mondjuk,hogy kérek méhnyakrák-vizsgálatot?Mit tanácsoltok még?

Ezekért kell fizetni?

2008. okt. 9. 21:34
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ha a körzetihez mégy, nem kell fizetni ezekért a vizsgálatokért. Ha magán dokid van, akkor igen, de nem tudom, hogy pont ott nálatok mennyit.

A rákszűrés mellé esetleg lehet kérni chlamydia vizsgálatot, ezt szintén kenetből nézik meg.

Én másról nem tudok, amit ott helyben csinálnának, hacsak ultrahangra nincs szükség valami miatt. De ha amúgy rendben vagy, akkor szerintem nincs.

Ha más dolgokra vagy kíváncsi, akkor vérvételre szoktak küldeni (HIV, Hepatitis B,C). Más nem jut eszembe.

2008. okt. 9. 23:25
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az előttem szólóval, ill. még kérj vizsgálatot HPV-re és Candidára. Vizsgáltasd meg a melleidet is. Ha mód van rá, akkor kérd meg a dokit, hogy belső ultrahangos vizsgálatot végezzen.
2008. okt. 9. 23:46
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Még lehet kérni, ureo- és myco plasma vizsgálatot, meg clamydiát is, bár lehet ez csak börgyógyászaton STD szakrendeléseken csinálják.
2008. okt. 10. 09:24
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem, a chlamydiát a nőgyogyin csinálják. Csak sokat kell várni az eredményre.
2008. okt. 10. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!