Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért vagyok egyik hónapban...

Miért vagyok egyik hónapban rosszul a menstruáció első napján, a másikban nem?

Figyelt kérdés
Több éve küzdök a menstruációm első napjával. Régen rendszeresen, minden hónapban mikor megjött az első napon úgy görcsölt a hasam, hogy hánytam/elájultam stb. Borzalmas volt, de mindig csak a menstruációm első napján volt ilyen problémám, amúgy semmi! Aztán kaptam egy Appranax nevű gyógyszert, ami megoldotta a problémáim, mert rögtön bevettem, ahogy megjött és így nem lettem rosszul. Viszont némely hónapban megint előjön a rosszullét! Legutóbb 2016 júliusban-utána elmúlt pár hónapra, és most 2017 januárban megint ez volt pedig ugyanúgy beveszem a gyógyszert, de néha nem használ ezekszerint!!! És ezt el sem tudja képzelni senki...2-3 órán keresztül görcsöl, nyilal a hasam-a petefészkem..közben szédülök, hányok és még a hasam is megy..és ez tart az első napont 2-3 óra hosszán át úgy érzem meghalok a fájdalomtól, majd elmúlik és semmi.. nem tudtam rájönni, hogy mi történt ebben a hónapban vagy júliusban amitől előjön a rosszullét?! Idegeskedéstől lehet? Vagy mitől? A gyógyszert ugyanúgy bevettem rögtön, mint szoktam.. hozzáteszem: minden rendben a petefészkemmel stb - rendszeresen járok nőgyógyászhoz és makk egészséges vagyok.

2017. febr. 1. 06:23
 1/4 anonim ***** válasza:
Mert nem működünk mindig ugyanúgy. Ha a görcsölés hasmenéssel és hányingerrel jár, akkor (szerintem) a hormoningadozás is nagyban közrejátszik, lehet a görcsökre nospával próbálkoznék. A leeső progeszteronszint okozhat hasmenést, ez nálam is jellemző egyébként, szintén nem minden ciklusban, nekem is csak az első napon jellemzőek a panaszok egyébként.
2017. febr. 1. 06:31
 2/4 anonim ***** válasza:

En azt vettem eszre hogy attol is fugg hogy melyik napszakban jon meg. Ha pl reggelre, akkor tuti nagyon fog fajni egesz nap, es ugyanigy 2-3-4 oras kinlodas az eleje, barmit veszek be.

Ha delutan ,esete fele, akkor csk kb kozepes gorcsok vannak, amik jol ragalnak fajdalomcsillapitora vagy gorcsoldora.

1. esetben kb csak aznap tartanak a gorcsok, 2. esetben 2-3napig vannak ezak a tompa,de zavaro gorcsok

30+ vagyok, szoval nekem azert mar beallt rendesen a cikusom, de igy is eleg valtozo, hogy mikor kinoz nagyon.

Nem kell emiatt aggodni, szerintem termeszetes hogy nem egyforma minden honapban. Mondjuk nekem nincs ra magyarazatom, biztos a hormonok es a stressz is kozrejatszhat benne.

Amikor pl. gyogyszert szedtem akkor nem volt ilyen gond...akkor kb mindig ugyanogyan enyhe gorcsok voltak...szoval a hormon tuti befolyasolja...de sok mas egyeb is.

2017. febr. 1. 07:25
 3/4 anonim ***** válasza:
Valószínűleg nagyon magas az ösztrogén szinted, ezzel még fogsz szenvedni sokáig fölöttem is írták, nem tudom, hogy a Nospával próbálkoztál- e, de megérné.
2017. febr. 17. 22:05
 4/4 anonim válasza:
Nekem 100%ban ugyanez a problémám. Emiatt szedtem fogamzásgátlót 16 éves koromtól. Az működött, elmúlt minden tőle. Viszont 6 év után abbahagytam, és megint ugyanaz történik, és semmilyen gyógyszer nem hat. A fogamzásgátlót tudom "ajánlani" esetleg.
2017. jún. 24. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!