Mik a tapasztalatok? Abortálótableta vagy kaparás?
"Miből merik feltételezni, hogy nincs kérge, hogy nincsenek idegsejtek a bőrén a magzatnak? "
Mondjuk onnan, hogy boncolnak eleget?
Tudod, Leeuwenhoek óta létezik az a kis mikroszkópnak nevezett izé, amivel fel lehet ismerni a sejttípusokat, lehet azonosítani a kapcsolatokat - vagyis ez esetben a nem létező kapcsolatokat. Figyelj fiam biosz órán, mert ha az én osztályomban vagy, meghúzlak év végén.
"(bár a néma sikolyból igenis jól látszik, mennyire menekül a magzat és igen a hangja nem jut el hozzánk érthető okokból, de igen egyértelműen látható-aki látott már üvölteni a fájdalomtól embert, az tudja azonosítani a képen)" - a probléma csak az, hogy ezen a filmen egy sokkal-sokkal idősebb tervesség van... ezért egy hatásvadász propagandafilm. Amit nálunk saját kérésre abortálnak, az csak annyiban különbözik egy meztelencsiga szintjétől, hogy a csiga legalább nem élősködik egy gazdatesten. Ja, és attól nem kínlódik 9 hónapig egy kifejlett egyed, és nem üvölt órákig fetrengve a szülőágyon, és csigától max. akkor vannak maradandó károsodásaid, ha rálépsz, és elcsúszol rajta.
"mintha csak azt beszélnénk meg, hogy muffint vagy kókuszgolyót kérünk."
Valóban nem: kb olyan szint, mint az, hogy csirkepaprikást vagy rántottát kérünk.
"ezek szerint az abortuszellenesek a hóhérok, nem Önök?"
Mivel a hóhérok munkakörébe a KÍNZÁS is beletartozott, a kifejlett egyed kínokra kényszerítése miatt egyértelműen jól látja, az abortuszellenesek hóhér munkakört látnak el.
"Ugye nem gondolják komolyan, hogy a magzat ebből SEMMIT sem érzékel?"
Ebben a korban? De. Komolyan gondoljuk.
"Hogy vígan várja a szívót? Vígan várja, hogy tépik a karját, a testét?"
Nem víg, mert ahhoz szintén kéne valamelyes gondolkodási képesség.
"Önök szerint van-e lélek a testünkben?"
Nincs. Tudat van - de csak megfelelően fejlett agy esetében.
Kérem, hogy mellőzzük már a pocaklakó kifejezés használatát, mert menten behányok! Bocsi, de nekem ennek hallatán egyből a bélféreg jut eszembe! :)
Ami a biológiai oldalát illeti, örülök, hogy egyesek tudnak guglizni.... Ám a következtetés rossz!
A félelem érzéséért és a fizikai válaszreakciókért az amygdalának nevezett agyterület felelős. Egy 12 hetes embriónál ez még nem alakult ki.
A fájdalomérzet pedig az agykéregben keletkezik és itt is tudatosul, amely szintén a fejlődés egy későbbi szakaszában alakul ki! Tehát NEM, egy 12 hetes embrió SE fájdalmat, SE félelmet nem érez! :)
Ami a lelket illeti, nem hiszem, hogy ezt bele kellene keverni, mert ez HIT kérdése! Pont olyan, mintha azt bizonygatnád nekem, hogy meleg van, mert te izzadsz, miközben én fázom! És attól, hogy te izzadsz, nekem még nem lesz melegem! :) Szóval a hitet nyugodtan hagyjuk ki és szorítkozzunk a tényekre! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!