Menstruáció problémák. Mit tegyek? 14/l ( többi lent)
Igazából több kérdésem is lenne.
1. Februárban fejezem be a második évemet mióta megvan, de még mindig nem állt be a ciklusom. (Hol akár 3 hétig tart, és kevés folyással, hol 1 hétig, de akkor pedig ilyen nagyon sok folyással.) Mennyi idő múlva kezdhetek félni, 2 év után ez még normális?
2. Amikor "nagyobb" vérzésem van, tehát sok, olyankor általában lehetetlen egy átlagos nap túlélése. Nap közben van hogy 3-4 bugyit, ill. 3-4 nadrágot is elhasználok, (ennek függvenyében pedig akár 8-10 betétet is) az éjszakák pedig eleve lehetetlenek,mert mivel nem tudok 2 óranként felkelni betétet cserélni, így reggelre mindenképp átázok.
Mennyire normális ez?
Illetve ilyenkor mit érdemes tenni? Vannak tippek/trükkök hogyan lehetne ezt a folyamatos ruha váltogatást csökkenteni?
Fhú nekem is ilyen volt! Átérzem a helyzetedet. Anno 3 nőgyógyászhoz mentem el, nem találtak semmit, a 2. felírt valami hiszti elleni gyógyszert ami kb. cukorka volt, a 3. normálisabb volt és felírt egy enyhe fogamzásgátlót. Azt mondta szedjem min. (ez kb. 4 évre az 1. menzeszem után volt)3 hónapig hogy beálljon a menzeszem. Előtte ha megvolt akkor 5 órákat aludtam ha aludtam, nagyon ki voltam, rettegtem hogy átázok. (Mindig oldalt feküdtem, éberen aludtam, minden nagyobb "löketre" felébredtem és rohantam mosdóba...)
Szóval a fogamzásgátló (Stodette)bevált, de nem 3 hónap után, hanem kb 2 év után sikerült beállnia úgy, hogy mostmár tényleg csak havonta 1x van meg kb 5 napot, normálisan.
Mindenképp menj el nőgyógyászhoz, ha azt várod hogy magától álljon be (ami lehet sosem történik meg) még évekig eltarthat és gimibe ez még zavaróbb lesz.
Doki, és ne hagyd, hogy fogmzásgátlot akarjon irni, mert nem segit, csak elfedi a problémát, és amint abbahagyod, vissza is tér.
Menj el endokrinologushoz, ö csinál hormonsort, meg normális vizsgálatokst, és ha szükséges, javasol normális készitményt.
Éjjelre meg tampon ÉS betét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!