Ez a helyes eljárás a nőgyógyászaton?
9 napja késik a menstruációm. Védekezésként óvszert használunk és elvileg nem is volt vele probléma,de hát semmi sem 100%ig megbízható. Mivel nem szokott nekem nagyon késni soha így a 6. napon csináltam terhességi tesztet ami negatív lett. De mivel ezután sem jött meg úgy gondoltam,hogy ma elmegyek nőgyógyászhoz. Bementem, elmondtam neki ezt majd minden vizsgálat nélkül közölte,hogy ha a teszt negatív akkor biztos a stressz miatt késik (vizsgaidőszakom van ami tényleg stresszes, na de ennyire?!) és, hogy ő amúgy sem tud semmit se csinálni 9 napos késéssel majd 10 nap vagy 2 hét múlva ha még mindig nem jött meg akkor keressem fel megint. EZ így normális, hogy meg sem vizsgál csak azt mondja,hogy várjak? Azt hittem majd ő megnyugtat vagy kideríti az okát a késésnek. Még nem voltam ilyen helyzetben szóval nem tudom mi a normális.
U.i.: bocsi a sok szövegért de aggódok!
Ez tippikus orvosi viselkedés, ha elmész, akkor mi a fenéért jöttél ilyen semmi dologért, ha meg későn mész, akkor az a baj.
Nekem folyamatosan voltak késés gondjaim, engem alig vizsgáltak, csak adtak gyógyszert. Végül magán dokihoz mentem ott derült ki, hogy mi a baj. Szerintem várj egy kicsit néha belefér egy kis késés.
Valóban elég várni még, előfordul a természetes ciklusban kimarad is illetve a stressz nagy ördög. Még tesztet csinálhatsz, de a doki is úgy van vele hogy most felesleges még egy vérvétel, vizsgálat a semmiért.
Ha rendetlenkedik a ciklusod, ő nem fogja kideríteni az okát amúgy, hanem ad fogamzásgátlót... Endokrinológus tud a hormonális gondokon segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!