Lehet, hogy komoly bajom van?
Már kértem időpontot nődokihoz, de nagyon sokára kaptam időpontot, és már nagyon kíváncsi vagyok, illetve picit tartok is tőle, hogy talán valami komolyabb bajom van.
A menstruációm rendkívül rendszertelen.
Van hogy nagyon sokáig tart, akár 10-11 napig, de előfordult, hogy 21 napig menstruáltam. Aztán van, hogy 1-1 hónap kimarad, és egyáltalán nem jön meg. Olyan is van, hogy megjön, tart 2-3 napig, elmúlik néhány napra, aztán megint megjön. De amikor rendesen megjön, időben akkor sem pontosan, hanem vagy sokkal korábban (2 menstruáció között van hogy alig telik el 2 hét), de olyan is van, hogy heteket késik. Szóval rendesen még sosem jött meg.
Ezen kívül eléggé megszenvedem a menstruáció alatti időszakot. Illetve menstruációs fájdalmaim vannak akkor is, amikor nem is menstruálok, és nem is fogok.
Gyakran (kb. 2-3 naponta) a petefészkemben mindkét oldalon 1-1 ponton elég intenzíven szokott fájni.
Ezen kívül nagyon erős fehér, néha sárgás folyásom van állandó rendszerességgel. Tisztasági betét nélkül kb. létezni sem tudok.
Illetve az állam eléggé pattanásos, és néha izomrángásom (szem, váll) is van, amikről azt olvastam, hogy valamilyen nőgyógyászati probléma állhat a hátterében.
22 éves vagyok, szűz, és nem szedek semmilyen gyógyszert. Mire utalhatnak ezek a tünetek?
A nőgyógyász nézze meg hogy szervi gond van-e, UH, hormonsor is kellene, de ne fogadd el a fogamzásgátlót, valószínű azt fog adni erre, 90%-a a dokiknak ezt ad. Az UH, vérvétel és egyéb eredményekkel pedig keress endokrinológust aki kiír inzulin és cukorterhelésre. A hosszú, kiadós menzesz sokszor pajzsmirigy gond, a pattanások és a szúrás pedig lehet PCOS, nem nőgyógyász feladatköre ezeket kezelni, csupán nőgyógyászati tünetek vannak, de az alapbetegség (IR/PCOS) anyagcserezavar amit endokrinológus-diabetológus kezel megfelelően.
Nekem ez volt, ugyanígy a menzesz, egymást érték kb, erős volt, fájt a petefészkem, pattanásos volt az állam. Kiderült a pajzsmirigy alulműködés és az IR.
Úgy tudom, a pajzsmirigy alulműködés hízást, és lassú szívverést is eredményez.
Én meg eléggé vékony vagyok, nem is tudok hízni, és gyakran van heves szívverésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!