Mit mondanátok ezekről az értékekről?
Tudom, nem orvosok válaszolnak itt és hogy valódi orvossal kéne beszélnem, de jövőhét pénteken van időpontom addig pedig megőrülök. Esetleg tapasztalatok alapján tudnátok mondani pár szót:
Ciklus 21. napján éhgyomorra történt vérvétel, hajhullás, elhízás, zsíros, pattanásos bőr, rendszeres, szabályos menstruáció.
Éhgyomri glukóz (plazmából) 5,3 mmol/l (3,8-6,0)
Inzulin 25,0 mIU/L (3,0-25,0)
Inzulin rezisztencia (HOMA index) 5,89 (Normális:<2)
Vas 15,8 μmol/L (10,7-32,2)
TSH 2,180 mIU/l (0,550-4,780)
Prolaktin 317,0 mIU/l (59,0-619,0)
Progeszteron 12,84 nmol/l (Luteális fázis 10,62-81,28, Midluteális fázis 14,12-89,14)
Tesztoszteron 1,490 nmol/l (0,420-2,060)
IR tuti van, 4 feletti Homa kóros IR-t jelent, illetve az egyik inzulin (hány perces? jól sejtem hogy 0' ?) a felső határon van. IR okozhatja a te tüneteid, PCOS még nincs (menzesz olyankor alig van), azt is IR okozza, viszont még nem hatott ki a petefészkeidre. PCOS nincs IR nélkül, viszon IR van PCOS nélkül és ugyanúgy néznek ki kb!
Én tünetmentes, sovány IR-es vagyok pl, testvéremnek később derült ki, hízási képtelenséget okoz nála. Nálam egyedül annyi hogy néha előjön egy-egy pattanás + zsírosodásra hajlamos a hajam. Mindig figyeltem az étkezésemre, ezért nincs súlytöbbletem, de ha nem figyeltem akkor csípő derékra ment 1-2kg. Viszonylag kordában tartott IR-rem volt mindig, ha bűnöztem előjött a gond... Menzesz mindig volt, a pajzsmirigyem miatt volt erős a vérzés. Azt belőtte endodoki és normális 4 nap lett belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!