Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi okozhatja a hüvelyi irritác...

Mi okozhatja a hüvelyi irritációt?

Figyelt kérdés

Nagyjából egy hete érzem, hogy irritált a hüvelyem (pontosabban a hüvelybemenet). Nem úgy viszket, hogy legszívesebben szétvakarnám, csak mintha állandóan "piszkálná" ott valami. Volt ott egy seb (kb egy cm átmérőjű vörös volt, az valószínű szex közben történhetett, mikor nem voltam eléggé benedvesedve), amit kenegettem neogranormonnal és körömvirág krémmel, és már úgy tűnik, hogy múlóban van. Legalábbis a korábbi, kb 4-5 nappal ezelőtti állapothoz képest sokkal kevésbé vörös, és láthatóan kezd elmúln a folt. Okozhatja ez az irritációt? Megszűnik majd, ha begyógyul a seb? Nincs rendellenes folyásom, rendszeresen tisztálkodom, intim mosakodógélt használok (Lactacyd Smooth-t és újabban X-epilt is). Egy állandó párom van, és ő sem kacsintgat másfelé, szóval a nemi betegség kizárva. Neki semmi baja nincs ott lenn.

Ha ez számít valamit, fel voltam/vagyok fázva, amit már kezelek.

Köszönöm előre is a segítséget!

20/L

2017. jan. 2. 11:05
 1/2 anonim ***** válasza:
Nos itt elég sokminden okozhatja. Lehet a seb is. Lehet a seben keresztül suliba/munkába/plázába a wc-n bejutott vmi baci, gomba stb (ezeket nem csak szexuális úton lehet elkapni, sőt ha a párod nyilvános wc-n leül akkor lehet hordozója valaminek, az uszodákról meg már ne is beszékjünk). Nekem a nőgyógyászom azt mondta felejtsem el az intim mosakodókat a jó bacikat is kiölik ráadásul a szagos okozhat irritációt, azt mondta ha nagyon akarok valamit használni akkor az illat meg egyéb mentes Sába márkás mosakodót vegyem de ez is felesleges, elég vízzel tisztára mosni. Továbbá a felfázás is felülfertőzhet, attól h nincs folyás még a vizsketés is tünet.
2017. jan. 2. 15:03
 2/2 A kérdező kommentje:
Értem, nagyon szépen köszönöm a válaszodat!
2017. jan. 2. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!