Közel 20 éves vagyok és még soha nem voltam nőgyógyásznál. Ez gáz? Vagy ez nem baj?
Még én sem voltam, és már rég el kellett volna mennem de nem tettem. Menj el te is minnél hamarabb.
20/L
Ha nincs panaszod, évente egyszer akkor is érdemes mostantól menni rákszűrésre.
20N
Miért lenne ez gáz??
23-24 éves korban javaslott először elmenni, vagy a nemi élet megkezdése után kb 1 évvel.
8-as nagyon rosszul tudod.
"A nőgyógyászok szerint 13 és 15 éves kor között érdemes sort keríteni az első nőgyógyászati vizsgálatra. Ekkor még belső vizsgálatot nem végeznek, nem sértik meg a szűzhártyát, és ultrahangos vizsgálatot is csak hason keresztül végeznek. A belső vizsgálatok általában csak akkor válnak szükségessé, amikor a fiatal nő már szexuálisan aktív életet kezd élni, de ettől függetlenül 16 éves kortól ajánlják e vizsgálatok elvégzését is."
Protokoll szerint 23-24 éves korban lenne érdemes elmenned először nőgyógyászati ellenőrzésre, vagy pedig a nemi élet megkezdése után kb 1 évvel.
Természetesen a már 13 évesen nemi életet élők és partnerüket diszkók után váltogató lányoknak érdemes lenne már akkor legalább nőgyógyászhoz is elmenniük.
De most itt a normális családban felnövő, egészséges nevelést kapott lányokról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!