Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért fáj amikor felhelyezem...

Miért fáj amikor felhelyezem a tampont?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok. Még szűz. Lassan két éve használok tampont de minden felhelyezésnél éles fájdalom hasít belém. Nem azért mert száraz vagyok.

Felfázás miatt egyszer el kellett mennem nőgyógyászhoz és azt mondta,hogy az átlagnál szűkebb a hüvelyem. Lehetséges,hogy emiatt?

A húgomnak állítólag nem fáj sose amikor felrakja. Amikor első alkalommal használt akkor se fájt neki.

Egyik osztálytársamnak épp ma jött meg és kért tőlem betétet de csak tampon volt nálam. Azt mondta ő is,hogy nem fájt mikor felhelyezte pedig akkor használt először. Akkor nekem miért fáj 2 év után is?

2016. nov. 18. 16:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
29%
A 10-es vagyok. Még egy kiegészítés: Megértem, hogy iskolába, nyilvános helyre kényelmesebb a tampon. De: éjszakára vagy otthon ne használd! Hosszú távon ugyanis gyengíti a hüvely izomzatát, illetve irritálhatja a méhszájat és hozzájárulhat a méhszájseb kialakulásához. Ráadásul többnyire vegyi anyagokkal van átitatva (fehérítő, illatanyag, stb.) ami egyáltalán nem tesz jót a belső egyensúlyodnak. Ha utálod a "pelenka-érzést", akkor a gyengébb napokon otthon egyszerűen hajts össze pár lap wc-papírt és tedd be azt, majd minden pisilésnél cseréld. Kellemesebb érzés, mert nem olyan nylon-szerű a tapintása, és ugye légáteresztő...
2016. nov. 18. 17:39
 12/16 A kérdező kommentje:

10# Köszönöm a válaszod.

Amikor feltolom kb. 4 cm-re akkor olyan érzés mintha "falba" ütközne és akkor jön az éles fájdalom ami rögtön el is múlik, utána nem érzek fájdalmat és a tampont se, szóval nem a felhelyezési technikámmal van gond.

A tampon gyengíti a hüvely izomzatot? Ezt nem is tudtam.

2016. nov. 18. 17:50
 13/16 anonim ***** válasza:
59%

Mert nem gyengíti. :)

Mondom ezt több mint 20 éves tapasztalattal.

2016. nov. 18. 17:56
 14/16 anonim ***** válasza:

Nekem is kicsit balra "húz" a hüvelyem, volt, hogy tapasztaltam hasonló fájdalmat felhelyezésnél, de általában rendben volt. Most intimtölcsért használok helyette.

Lehet az átlagnál szűkebb hüvely, de szerintem a mini tampont akkor is bírnia kéne. Gondolom abban biztos vagy, hogy helyesen használod és elég nedves vagy.

De figyelj, ha nem jön össze, nem jön össze, lehet nem neked való és kész. A betéten és a tamponon kívül van még pár lehetőséged, pl. az intimtölcsér (bár esélyes, hogy az se lenne kellemes) vagy az anyagból készült, mosható betétek (furán hangzik, de ismerek olyat, aki szereti...).

2016. nov. 18. 18:59
 15/16 fogtunder ***** válasza:
Tudom, hogy ez nem a reklàm helye, de a Libress betét pl. egészrn puha, kényelmes, nem műanyag érzetű. Az Always pl. sokkal inkàbb műanyag textúràjú. Szóval ajànlom, hogy próbàld ki a Libresst.Tamponból a normàl méretű pedig sokkal puhàbb, mint a mini...szóval ha minivel próbàlkoztàl eddig, akkor próbàld ki a normàl OB-t. Sok sikert és nagyon kitartó vagy, hogy a kellemetlen felhelyezés ellenére is maradtàl a tamponnál. Próbàkd meg csak az erősebb vérzésű napokon hasznàlni, úgy könnyebb felhelyezni..mert van min csúsznia. Üdv, 32L
2016. nov. 21. 20:12
 16/16 anonim ***** válasza:
Ki az, aki a méhszájáig feltol egy tampont????
2020. nov. 15. 08:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!