Miért fáj amikor felhelyezem a tampont?
17 éves vagyok. Még szűz. Lassan két éve használok tampont de minden felhelyezésnél éles fájdalom hasít belém. Nem azért mert száraz vagyok.
Felfázás miatt egyszer el kellett mennem nőgyógyászhoz és azt mondta,hogy az átlagnál szűkebb a hüvelyem. Lehetséges,hogy emiatt?
A húgomnak állítólag nem fáj sose amikor felrakja. Amikor első alkalommal használt akkor se fájt neki.
Egyik osztálytársamnak épp ma jött meg és kért tőlem betétet de csak tampon volt nálam. Azt mondta ő is,hogy nem fájt mikor felhelyezte pedig akkor használt először. Akkor nekem miért fáj 2 év után is?
Fiú vagyok de az hogy lehet kényelmesebb a betétnél?:D
És akkor menj el nőgyógyászhoz vagy orvoshoz, nem tudom
#1 vagyok
"Mert rosszul csinálod. Olvass tippek után a neten."
Már mindenféle pózban, technikával próbáltam de mindegyiknél ugyanolyan érzés amikor felrakom.
Nekem is szörnyen fàj, nem is hasznàlom. Húgomnak, baràtnöimnek semmi, nem is érzik meg, én meg àllandóan sírva fakadok annyira rossz. Tudom hogy ez gàz, meg minden, de nah. Pont olyan, mintha meg perzselném a böröm. Azt meg nem hiszem, hogy rosszul csinàlom, mert tényleg, csomószor utàna néztem.
Szóóval, csak azért kommenteltem hogy én is kapjak valamilyen értékelhetö vàlaszt. ^^
16/L
Jaj istenem, de sok sületlen választ kaptál! Részvétem. Még, hogy birizgálja a szűzhártyát! :D Vagy srácok írták, vagy olyan nők, akik nincsenek tisztában az alapvető anatómiai dolgokkal.
Szóval: több ok is lehet. Fontos volna rájönnöd, hogy pontosan hová hasít beléd a fájdalom? És mikor már a helyére került a tampon, akkor elmúlik?
Én azt tartom valószínűnek, hogy nem szimmetrikus a hüvelyed. Szinte senkinek sem az, kinek jobbra, kinek balra, kinek hátrafelé hajlik egy kicsit. Így elképzelhető, hogy amikor egyenesen tolod, nekiütközik pl. a méhszájnak és attól érzel fájdalmat.A szűk hüvely önmagában nem lehet ok, a hüvely falában alig vannak idegvégződések, így ha azt nyomja valami, nem érzed. (Ha lennének benne idegvégződések, akkor nem bírnánk ki egy szülést...) A másik lehetőség, hogy valami sérülésed keletkezett bent, de ezt nem tartom valószínűnek. Azért ha majd elmégy egy nőgyógyászati szűrésre (17 évesen talán már nem is árt az első...) akkor említsd meg ezt a dokinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!