Széklet inkontinencia van valakinek? Létezik erre külön betét, vagy ugyanaz, mint a vizelet tartási képtelenségnél?
Figyelt kérdés
Híg széklet esetén végigfolyik rajtam, minden előzmény nélkül. A konyhából nem érek át a fürdőbe. Demens beteget ápolok, ami idegileg nagyon megterhelő. Gondolom a stressz okozza az egyre gyakoribb híg székletet és a rövid ideig tartó gyomor- és hasi görcsöt. Jelenleg pelenkát használok, mert nem tudom , mikor jön az újabb "roham". Egyik nap a gyomorgörccsel egy időben erősen viszkető kiütések jelentek meg rajtam, még a fülem belül is viszketet. A széklet ürítés után egy órával a kiütések is elmúltak. Mi lehet ez? Valószínű a testem jelzései arra, hogy ezt az idegi terhet már nem sokáig bírom?2016. nov. 17. 13:53
1/6 anonim válasza:
Hat evvel mindenkeppen orvoshoz kene menni akar Crohn is lehet
2/6 anonim válasza:
Az egy dolog, hogy idegi eredetű, de ha már kialakult nálad egy ilyen állapot, ezt mindenképp kezeltetni kell! Ne játssz az egészségeddel, vizsgáltasd ki magad sürgősen! Ez nem normális dolog...
3/6 anonim válasza:
Ugyanaz jó mint a vizelethez csak ne feszüljön szorossan a testhez s nemárt föléje felhúzni egy műanyag vagy gumibugyit amely combnál s deréknál passzentos.
4/6 anonim válasza:
Szerintem itt nem a záróizmok okozzák a gondot, tehát nem inkontinenciáról van szó. A hasi görcsöt követő, hirtelen jövő híg széklet a baj. Ez kiszáradástól kezdve sok bajt, veszélyes állapotot is okozhat. Mindenképp ki kell vizsgáltatni.
5/6 anonim válasza:
Ez a kiütéses dolog arra utal, hogy a tested felszívja a méreganyagot a híg székletből. Én is keresnék egy jó dokit.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Már ajánlottak egy jó gasztroentológus magánrendelést, kérni fogok időpontot. Igazatok van, ebből bármi lehet... ha minden rendben , akkor megnyugodhatok, ha nem, akkor pedig időben kell elkezdeni a kezelést.
2016. nov. 18. 09:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!