Dettol szappannal szabad mosni a hüvelyt?
Egyik barátnőm mondta ma, hogy szerinte Dettol (antibakteriális) szappannal kellene mosnom a hüvelyem, mert ezzel meg lehet előzni a hüvelyfertőzéseket. (Mivel fertőtlenít) Bevallom őszintén nekem ilyen soha nem jutna eszembe, én csak sima vízzel mosom meg, a hüvelyembe meg sosem nyúlkáltam be, és eddig nem is volt semmilyen fertőzésem.
Tényleg jó lehet a Dettol szappan? (Szerintem annyira nem...)
Én is csak Soma vízzel mosom, és teljesen elég az is. Nagyon ritkán kapok el fertőzést, és az illata is jó.
20L
Csak kívülről mosom meg intim lemosóval, amit erre tálaltak ki. Csomó márkában létezik pl. Nivea, Dove, Carefree és még egy csomó olcsóbb noname. Én pl. a müllerben kaphatót használom.
A barátnőd egy idióta vagy rosszat akar neked.
A hüvely belső mosására léteznek intim zuhanyok, de ezekre is rá van irva hogy csak ritkán és rövid ideig szabad használni mert különben csak árt.
Belül soha, semmivel nem szabad kimosni! Kívül lehet intim mosakodógéllel, de azt sem szabad belülre, a nyálkahártyára vinni! A barátnőd jó hülye, ha szappannal lelúgozza a hüvelyéből a védőréteget, akkor fog összeszedni mindenféle fertőzést! Ott ugyanis "jó" bacik is vannak, amelyek fenntartják a savas kémhatást, ami elpusztítja a kórokozókat. Ha ezt a védekezőréteged kinyírod, akkor egyenesen bemasírozik minden rossz baktérium és vírus a méhedbe.
Nagyon ritka esetekben, ha már egyébként is felborult az egyensúly, lehet indokolt a hüvelyzuhany, de csak ha nagy gáz van, mert többet árthat, mint használ.
O valtig allitja, hogy mindennap ezzel a szappannal mossa ki , hogy ne legyen semmi baja... (nem tudom elhinni)
Utanaolvastam, elvileg ettol huvelygombat, meg huvelyfertozest lehet kapni, hisz az antibakterialis szappan kiirtja a huvelyben levo tejsav bacikat is, ami ahhoz kell, hogy ne legyen gombas fertozes.
Így igaz! Ha sokáig ezt csinálja a barátnőd, visszafordíthatatlan károkat okozhat magának, és majd egész életében kínlódhat a fertőzésekkel. Próbáld elmagyarázni neki, hogy nem minden baktérium rossz, és ha a jó katonákat is megöli a hüvelyében, nem lesz, aki útját állja az ellenségnek...
Kívül sem jó antibakteriális szappannal mosni, inkább kifejezetten erre gyártott intim mosakodógéllel, amelynek a ph-értéke megfelelő.
Hüvelyt nem szabad erős anyagokkal mosni. 1) az öntisztít belső részein 2) felborulhat a normál pH és hüvelyflóra, ami könnyebben fertőzésekhez és kellemetlen tünetekhez vezethet.
Nem kell antibakteriális szappan/tusfürdő, csak tisztálkodj meg/fürödj meg, amikor izzadt vagy, koszos lettél, meg úgy alapjáraton rendszeresen és minden rendben lesz. Fertőzések elkerüléséért pedig más módszereket lehet alkalmazni (pl.: pamut alsónemű hordása műszálas helyett).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!