Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Dettol szappannal szabad...

Dettol szappannal szabad mosni a hüvelyt?

Figyelt kérdés

Egyik barátnőm mondta ma, hogy szerinte Dettol (antibakteriális) szappannal kellene mosnom a hüvelyem, mert ezzel meg lehet előzni a hüvelyfertőzéseket. (Mivel fertőtlenít) Bevallom őszintén nekem ilyen soha nem jutna eszembe, én csak sima vízzel mosom meg, a hüvelyembe meg sosem nyúlkáltam be, és eddig nem is volt semmilyen fertőzésem.

Tényleg jó lehet a Dettol szappan? (Szerintem annyira nem...)

2016. nov. 16. 21:18
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A bnod nagyon ostoba!!!! Nehogy hallgass ra, artasz csak vele a huvely phjanak.
2016. nov. 16. 21:20
 2/8 anonim ***** válasza:

Én is csak Soma vízzel mosom, és teljesen elég az is. Nagyon ritkán kapok el fertőzést, és az illata is jó.

20L

2016. nov. 16. 21:22
 3/8 anonim ***** válasza:
20%
Én mindig megmosom sima szappanal
2016. nov. 16. 22:13
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Csak kívülről mosom meg intim lemosóval, amit erre tálaltak ki. Csomó márkában létezik pl. Nivea, Dove, Carefree és még egy csomó olcsóbb noname. Én pl. a müllerben kaphatót használom.

A barátnőd egy idióta vagy rosszat akar neked.

A hüvely belső mosására léteznek intim zuhanyok, de ezekre is rá van irva hogy csak ritkán és rövid ideig szabad használni mert különben csak árt.

2016. nov. 17. 07:15
 5/8 anonim ***** válasza:

Belül soha, semmivel nem szabad kimosni! Kívül lehet intim mosakodógéllel, de azt sem szabad belülre, a nyálkahártyára vinni! A barátnőd jó hülye, ha szappannal lelúgozza a hüvelyéből a védőréteget, akkor fog összeszedni mindenféle fertőzést! Ott ugyanis "jó" bacik is vannak, amelyek fenntartják a savas kémhatást, ami elpusztítja a kórokozókat. Ha ezt a védekezőréteged kinyírod, akkor egyenesen bemasírozik minden rossz baktérium és vírus a méhedbe.

Nagyon ritka esetekben, ha már egyébként is felborult az egyensúly, lehet indokolt a hüvelyzuhany, de csak ha nagy gáz van, mert többet árthat, mint használ.

2016. nov. 17. 14:10
 6/8 A kérdező kommentje:

O valtig allitja, hogy mindennap ezzel a szappannal mossa ki , hogy ne legyen semmi baja... (nem tudom elhinni)

Utanaolvastam, elvileg ettol huvelygombat, meg huvelyfertozest lehet kapni, hisz az antibakterialis szappan kiirtja a huvelyben levo tejsav bacikat is, ami ahhoz kell, hogy ne legyen gombas fertozes.

2016. nov. 17. 19:17
 7/8 anonim ***** válasza:

Így igaz! Ha sokáig ezt csinálja a barátnőd, visszafordíthatatlan károkat okozhat magának, és majd egész életében kínlódhat a fertőzésekkel. Próbáld elmagyarázni neki, hogy nem minden baktérium rossz, és ha a jó katonákat is megöli a hüvelyében, nem lesz, aki útját állja az ellenségnek...

Kívül sem jó antibakteriális szappannal mosni, inkább kifejezetten erre gyártott intim mosakodógéllel, amelynek a ph-értéke megfelelő.

2016. nov. 18. 11:33
 8/8 anonim ***** válasza:

Hüvelyt nem szabad erős anyagokkal mosni. 1) az öntisztít belső részein 2) felborulhat a normál pH és hüvelyflóra, ami könnyebben fertőzésekhez és kellemetlen tünetekhez vezethet.

Nem kell antibakteriális szappan/tusfürdő, csak tisztálkodj meg/fürödj meg, amikor izzadt vagy, koszos lettél, meg úgy alapjáraton rendszeresen és minden rendben lesz. Fertőzések elkerüléséért pedig más módszereket lehet alkalmazni (pl.: pamut alsónemű hordása műszálas helyett).

2020. nov. 6. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!