Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » PCOS-tól kérdezem! Általában...

PCOS-tól kérdezem! Általában mennyi ideig tart a menzeszetek?

Figyelt kérdés
Már egy éve nem szedek gyógyszert (diane35), és több mint egy éve nem is volt menzeszem. Betegség és műtét sorozatok az oka, hogy abba hagytam a kezelést. Hétfő este teljesen váratlanul megjött, de annyira erős, hogy 2 órát nem tart ki a tampon. Kicsit bevagyok rezelve, lehet, hogy jövőhéten műtenek, és félek, hogy nem fog elmúlni! :-(
2010. ápr. 29. 05:08
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem kb fél évente van menzeszem, de akkor erős, és kb 8 napig tart.:(
2010. ápr. 29. 21:18
 2/6 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Megkérdezhetem, hogy volt-e vmi, miután abbahagytad a dianet? Ha esetleg szőrösebb voltál, akkor az visszatért? Vagy pattanások?
2010. ápr. 29. 21:19
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Elég későn, két éve derült ki, hogy PCOS vagyok. Addig semelyik orvosnak sem tűnt fel, hogy szőrös az állam és a tokám, mellemen is van pár szál, köldök alatt, lefelé egy csíkban, vagyis a szokásos. Menzeszem soha nem volt normális. 15 évesen volt az első, és utánna teljesen változó, volt, hogy évekig nem volt semmi (ez az én hanyagságom!!!)!

Elkezdtem szedni a diane35-öt, Meforalt (Merkformin másik neve) amúgy is szedek mert cukros vagyok.

Aztán trombózisom lett, abba kellett hagyni a gyógyszer szedést, azóta húzódik az egész kezelés, mert műtéteim voltak, vannak(gerinc)!

Úgyhogy majd műtétet kell erre is csinálni, mert a trombózis hajlam miatt nem szedhetek fogamzásgátlót.

Nem egyszerű. Tegnap hívtak, csütörtökön műtenek, és ma reggel óta kétszer kell szúrni magam vérhigítóval! Szerda a 9. nap lenne, hogy megvan, de nagyon bízom benne, hogy elmúlik! :-(

2010. ápr. 30. 08:31
 4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon ritkán van pattanásom, talán azt is írhatnám, hopgy nincsenek. Inkább miteszeres vagyok. Illetve nem tudom, hogy a PCO miatt, de a comb hajlatomban és a comb belső felén szokott lenni pattanás féleség, de annál sokkal nagyobb, inkább csomó, de ugyanúgy meggyűlik, és igaz nagyobb fájdalommal, de pár nap után azt is ki lehet nyomni! Bocsi, ha gusztustalan voltam!
2010. ápr. 30. 08:34
 5/6 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom:( Köszi, hogy leírtad a tapasztalataidat, sajnálom, hogy nem tudtok tanácsot adni. Nekem is most derült ki a PCOS, most kellene majd dianet szednem, de eléggé félek tőle, azért kérdeztem.
2010. ápr. 30. 11:28
 6/6 A kérdező kommentje:

Nekem azt mondta a doki, hogy a diane azért kell, hogy rendszeres legyen a havim, és a szőrnövekedést is megszűnteti, de sajna addig nem tudtam szedni,hogy megtapasztaljam.

Sok sikert! Drukkolok!

2010. ápr. 30. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!