Inkontinencia betegsége van az osztálytársamnak! Segítség! Mit tegyek?
Az inkontinenciának két fő oka lehet.
1) Vagy szervi betegsége van a lánynak, azért nem tudja tartani a vizeletét. Ezen műtéttel vagy Kegel-gyakorlatokkal lehet segíteni.
2) A másik lehetőség, hogy lelki oka van, pl válnak a szülei vagy súlyos megrázkódtatás érte. Ilyen esetben előfordul, hogy valaki "visszaesik": elkezd dadogni, bevizel vagy elkezdi az ujját szopni, mint kiskorában. Még felnőttekkel is előfordul az ilyesmi.
De a ti esetetekben valószínűbb, hogy egyszerűen nem fürdik rendszeresen. A vizelet ugyanis steril: nincsenek benne baktériumok, nem büdös, mint a széklet. Ha bevizelne, akkor hatalmas, vizes folt látszana a ruháján mindenütt, és ez gondolom a lánynak is feltűnne, kényelmetlen lenne, tenne ellene valamit. A nemi szerve környékén viszont bomlásnak indulhatnak a váladékok, pl a hüvelyváladék. Na, ennek irgalmatlanul büdös szaga tud lenni...
mindíg ott van a folt a gatyáján vagy éppen a harisnyáján, egészen a cipőjéig. Még olyan is volt hogy a pólóján is volt, ami tunika volt. DE NEM TESZ ELLENE SEMMIT! :S ez a gond
4.óta pisil be asszem
mondjuk meg neki az igazat? hogy nagyon zavar mert büdös?
én egyszer majdnem hánytam, és még enni se lehet mellette
1. válaszoló!
Ismerem a kérdés kiíróját, én is az osztályába járok... igen, sokszor van a nadrágján folt, és általában a derekára köt egy pulóvert. de elég taszító tud lenni, hogy amikor ráül a pulóverére, majd újra felveszi. :(
Sajnálom szegényt, de kéne ellene tenni valamit. :(
13 / L
"Nem merünk neki szólni nehogy megbántsuk." Szerintem meg azzal tesztek neki rosszat, hogy nem mondjátok meg neki, hogy ez mennyire gáz. Biztos tanultátok már ezt a versidézetet: "vétkesek közt cinkos, aki néma". Ha hallgattok róla, azzal hallgatólagosan el is fogadjátok, hogy ez így jól van, rendben van. Hogy ezért nem kell szólni.
Én a helyetekben először ennek a lányka szólnék, mégpedig négyszemközt. Ha nincs hatása, akkor jöhet az ofő, az anyukája, illetve az iskolai pszichológus. Ez utóbbi mindenképpen! Ugyanis vagy szervi betegség az oka, vagy lelki, mindenképpen kezelni kell, így nem maradhat. Álszentségből, álszeméremből vagy színlelt "kedvességből" (ne sértsük meg) nem szabad hallgatni.
Nem, nem bántjuk, dejogy is! Úgy viselkedünk vele, mint egy egészséges emberrel! x)
De, valahogy kitaláljuk, hogy hogyan is beszéljünk vele erről...
Nagyon szépen köszönjük (az osztály nevében is). Ez nekünk nagyon sokat jelent :D És átadjuk neki :D
Mégegyszer köszönjük
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!