Nőgyógyászhoz mennem, de még szűz vagyok, hogy zajlik? Van mell vizsgálat is? Nagyon félek.
Hány éves vagy?Ha nincs gondod és szűz vagy mért akarsz orvoshoz menni,ráérsz 18-23 éves korodig?
Nálunk nincs mell vizsgálat,csak ha te kéred meg az orvost.
Beszélgetéssel indít az orvos,ott szólj hogy szűz vagy mert szűzeket többféleképpen és óvatosabban vizsgálat az orvos.
Orvos átküld a vizsgáló ágyhoz ott alul levetkőzöl,bugyit,nacit leveszef,zokni maradhat,ágyra felfekszel,lábad lábtartóra teszed,jön az orvos és megvizsgál.
1.nagyon fiatal lányokat végbélen keresztül megvizsgálhatja vagy
2.hüvekybe egy ujjal benyúl,hasat másik kézzel meg nyomkodja és ujját kiveszi a hüvelyből és egy pálcikával felnyúl a hüvelybe,megforgatja a pálcikával sejt mintát vesz vagy
3.rákszűrést végez,de szűzekre kitált kacsával
(Hüvelybe nyúl egy ujjal,hasat nyomkodja,ujjat hüvelyből kiveszi,majd kacsát beteszi a hüvelyedbe ezzel a kacsával tudja a hüvelyt kitgítani,a kacsán keresztül teszi be a pálcikát és vesz vele sejt mintát majd pálcikát kiveszi,és a kacsát is
4 vagy csak gasi ultrahangos csinál
5 vagy hüvelyi ultrahangon csinál,hosszú,vékony csővecskét vezeti fel a hüvelyedbe és monitoron nézi mit lát odabent
Szűzeknél mint láthatod nagy a választék.
Amikor alul vizsgálat alulról kell levetkőzni,ha mellett akár nézni,megvarja hogy alul felöltöz és csak utána kell felülről levetkőzni
Szia! ELső nőgyógyászati élményem hatására 7 évig el se mentem nőgyógyászhoz (ami persze jó nagy hülyeség, még ha panaszmentes is vagy, mint én). Nem fájt, egyszerűen csak bunkó és megalázó volt. Szóval megértem hogy félsz.
Én most megkérdeztem mindenkit, hogy kit ajánlanak a környékünkön, aki kedves, tapintatos lesz, és minél kevésbé lesz kellemetlen lelkileg és testileg a vizsgálat. Nem magándoki volt, nem fizettem neki külön. Jófej volt, kedves volt, megnyugtatott. Szerintem megéri keresgélni, főleg ha nem sürgős a dolog. A vizsgálat meg fizikailag kicsit kellemetlen lehet, de fájni biztosan nem fog. Meg kell tanulni az orvosok előtt levetkőzni a szégyellősséget, de ehhez persze kell egy orvos is, aki elég szimpatikus.
27/L
Nézd, ez nem egy kellemes dolog, ha érzékenyebb vagy, néha fáj is, de ez is olyan, mint bármilyen más orvosi vizsgálat vagy kezelés, pl. egy fogtömés, vagy épp vérvétel: az egészséged érdekében időnként meg kell tenned. Ez a felnőtt léthez tartozik.
Lehet lelkileg megerőltető, kellemetlen a helyzet, étezheted magad nagyon kiszolgáltatottnak, miközben a legintimebb testrészeiden matatnak, de hidd el, a nőgyógyász csak a pácienst látja benned. Több véres és undorító dolgot látnak a praxisuk során, mint csinos fiatal lányt, ellátják az ötvenévest vagy a hüvelygombást is, műtéteket végeznek, kisbabákat segítenek a világra, szóval nyugi. Nekem egyszer amikor sote klinikájára mentem az orvosomhoz, az orvostanhallgatók végignézték a vizsgálatomat (persze a beleegyezésemmel) semmi gondot nem jelentett, hiszen csak a tananyag voltam nekik.
Én pl. anyukám nőgyógyászához mentem először, mert tudtam, hogy ő meg van vele elégedve, anyu is elkísért. Mondjuk én már nem voltam szűz, erről a részéről nem tudok nyilatkozni, hogy pl. van-e végbeles vizsgálat. (De ahhoz is volt már "szerencsém" életemben aranyér miatt, nekem a nőgyógyász a kevésbé kellemetlen.)
Keress olyat, akit ajánlanak, pl. barátnő, nőrokon. Kereshetsz női orvost is, ha úgy könnyebb.
Köszi a válaszokat! Tegnam voltam orvosnál, és szerencsére fölösleges aggódtam.
A vizsgálat igaz kellemetlen volt, de a kiválasztott nőgyógyászom nagyon kedves volt, így nem volt annyira kínos a vizsgálat.
Elősször beszélgetéssel kezdődött az egész, utánna jött a vizsgálat. Nem végbélen keresztül vizsgált, ami meglepett egy kicsit. Utánna megvizsgálta a melleimet, de előtte megkérdezte, hogy tudok e önvizsgálatot tartani, mert ha nem, akkor megmutassa. Minden o.k., így már nem fogok annyira izgulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!