Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hüvelygomba visszatérése 2...

Hüvelygomba visszatérése 2 nap alatt? Már a sírás környékez!

Figyelt kérdés

Múlthét kedden volt életembe először hüvelygombám, és már akkor is kikészültem mert "újdonság" volt számomra. Vettem Canesten hüvelytablettát, csütörtökön már kb. semmi bajom nem volt. Amúgy folyásom nem volt, csak a viszkető,égő érzés. Fogalmam sincs mitől kaptam el , bár akkor abban az időben meg voltam kicsit fázva, egy alkalommal rá ültem a pláza vécéjére, meg fogamzásgátlót is váltottam (21 szemes). Ma ismét előjött egy enyhe viszketés ami eléggé zavart, és vettem rá Canesten krémet, és a viszketés kb. azonnal megszűnt, és most jól vagyok. Úgy érzem magam kb. mint egy nemi beteg, ma már sirtam is miatta. barátomnak nem merem mondani, félek rosszat fog gondolni, vagy elhagy. Azt kétlem, hogy tőle kaphattam el, mert még mielőtt kijött volna, pár nappal előtte szexeltünk, de gumival.

Anyának elmondtam a dolgot, aztmondta várjunk még kicsit, hátha a kenőcs rendbe tesz. Azért mondta ezt, mert nincs 1 hónhapja, hogy voltam a nőgyógyásznál a fogamzásgátló váltás miatt, és hogy akkor megint 10 ezer ft a kezelés. Nekem nincs ennyi pénzem, mert tanulok, és a szüleimmel élek még. SZTK-ba nem akarok menni, volt már vele negativ tapasztalatom, hogy mi megy a nőgyógyászaton...

Esetleg a háziorvos valamit tudna mondani ? :( Ő viszonylag rendes, és ismer is már...

Segítsetek, ma már azon gondolkoztam miért születtem nőnek, és jobb lenni inkább meghalni. :(

21/L

2016. okt. 11. 20:34
 1/5 anonim ***** válasza:
Jaj ne rinyálj kérlek. Vannak full normális SZTK-s orvosok, mivel te nyilván nem vagy szakképzett ebben, lövésed se lehet arról, milyenfajta fertőzést szedtél össze. Ahhoz tenyésztés kell, pláne ha a Canesten se mulasztja el. Ha sajnálod rá a pénzt, akkor SZTK vagy szenvedj, de azért ennyire nem tragédia.
2016. okt. 11. 20:42
 2/5 anonim ***** válasza:
Bugyikat is rendesen kimostad? Nem csak 30 fokon ugye?
2016. okt. 11. 20:47
 3/5 anonim ***** válasza:
És biztos, hogy gomba? Csak mert ha baci, akkor kenegetheted canestennel...
2016. okt. 11. 20:53
 4/5 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy egy kezeléstől nem múlt el teljesen, ezért újult ki. WC-ülőkétől nem igen leszel gombás, de a fogamzásgátlót szerintem hagyd abba, az megváltoztatja a hüvely ph-ját, és attól el tud szaporodni.

A barátodtól nem kapod el, mert neki nincs hüvelye, ez tipikusan női betegség, szex nélkül is kialakul, ha olyan a klíma a hüvelyben, hogy el tudnak szaporodni a gombák.

Érdemes lehet a nadrágokat, bugyikat kimosni, és rendesen kicentrizni, vagy szárítógépbe tenni, esetleg radiátoron szárítani gyorsan. Nem jó, ha alacsony fordulaton centized, és napokig szárad. Illetve vegyél esetleg intim mosakodót, amelynek alacsonyabb a ph-ja. Az antibébi meg kuka, ha ennyire érzékeny vagy a gombára, ha gumit használtok, akkor egyébként is fölösleges, csak szétcseszi a hormonrendszered.

2016. okt. 11. 20:55
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem szabad ennyire általánosítani az Sztk-s orvosokat.

Háziorvos nem fog tudni mit mondani, ez egy olyan dolog ahol szét kell tenni a lábad.

Lehet több oka is. A gomba spórára például nem hat a Canesten. De az óvszertől is be lehet gombásodni, stb..Innen nem fogunk tudni segíteni, újra el kell menni dokihoz, nincs mese. Ha nincs saját bevételed, akkor nem érdemes a szüleid terhére válogatni az orvosok között. Menj el, és keress egy másik sztk-s orvost. Nekem is volt már velük negatív tapasztalatom, de nincs mit tenni, ha el kell menni, akkor keresni kell mást. Úgysincs még olyan hosszú kortörténeted, amiről egy új orvosnak feltétlenül tudnia kéne. Csak ezt az egy esetet kell neki megemlítened.

Laborvizsgálatból könnyen kiderülne, hogy egyáltalán csak a gombában kell-e gondolkodni.

2016. okt. 13. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!