Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért tér vissza a hüvelygomba...

Miért tér vissza a hüvelygomba kb 3 havonta?

Figyelt kérdés

Kúppal szoktam kezelni. De ez már a negyedik alkalom, hogy megint van. Mit lehet tenni? Mitől lehet ez?

30 éves nő vagyok. Van férjem, és normális családom. Csak a férjemmel van szexuális kapcsolatom és neki is csak velem. Bunkó válaszoktól kíméljetek, nem kell kioktatni. Köszönöm aki normálisan válaszol.

2016. okt. 9. 23:37
 1/7 anonim ***** válasza:
2016. okt. 10. 04:00
 2/7 anonim ***** válasza:
A kúpok gyakran nem elégségesek a gonbás fertőzés gyógyítására,gyakran van szükség gombaölő gyógyszerre. De ha a férjed nem kezelik veled együtt (egyszerre kettőtüket!),akkor szinte biztos,hogy újra és újra "visszakapod" a fertőzést még akkor is,ha neki nincsenek tünetei. Voltál orvosnál már,vagy csak magad kezelgeted?
2016. okt. 10. 07:47
 3/7 anonim ***** válasza:
Mindenképpen orvoshoz kellene menned és nemcsak neked, hanem a férjednek is, mert ha csak magadat kezeled ki, de a férjed nem kap kezelést, oda-vissza ping-pongoztok a fertőzéssel.
2016. okt. 10. 09:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Azért, mert nem mész orvoshoz.
2016. okt. 10. 11:02
 5/7 anonim ***** válasza:
Dokihoz mentél? Nekem csak az mulasztotta el, amit dokinál kaptam. A Canesten kúp pl. semmit sem ért. Van még a Gynoxin, esetleg azt próbáld ki. Fertőzésfüggő is, hogy melyik kúp jó. Sok vényköteles. Menj el egy alapos dokihoz, válassz ki egyet magánban, aki részletes leírást ad magáról és nagyon alapos. Kérhetsz több dologra is szűrést. Tablettára is szükség lehet. Aztán ha úgy sem múlik, akkor kérj további vizsgálatokat mindenképp. Apám feleségének is visszatérő fertőzései voltak és hát... Nagyobb gondja volt. Él és virul, "csak" méhe már nincs. Azért nem kell megijedni és egyből rosszra gondolni, de ha nem múlik még úgy sem hogy doki ad rá gyógyszert, akkor mindenképp vizsgáltasd tovább.
2016. okt. 10. 11:21
 6/7 anonim ***** válasza:
Valószínűleg túlszaporodott a Candida a bélrendszeredben, a hüvelytabletták csak ideiglenes kezelik a tünetet, ha nem tartod a diétát, akkor nem lesz jobb hosszútávon. Mindenféle erjesztéssel készült élelmiszert ki kell iktatni (bor, pezsgő, cukros ételek, mindenféle alkohol, ecet tilos) Vércukorszinted legyen mindig normál tartományban, mert a kilengések hajlamosítanak... Grapefruit-mag csepp, esetleg gyógyszeres kezelés: Nystatin, flukonazol és a párod is kezelni kell.
2016. okt. 10. 13:35
 7/7 anonim ***** válasza:

Irány a nőgyógyász!

Nem kioktatásként, de hidd el, ő tud segíteni. Nekem is visszatérő problémám volt, és a gyógyszertárban kapható kúpokat vettem amihez nem kell recept, de ezek csak ideiglenes megoldások.

Elmentem dokihoz, felírt nekem háromféle gyógyszert (szájon át bevehetőt és kúpot is), és elmondta hogyan használjam őket, melyiket melyik nap, illetve vázolta mi miatt alakul ki valakinél rendszeresen az ilyesmi. Lehet, hogy "ciki" elmenni a dokihoz, és időigényes, de megéri, mert ő ért hozzá, és türelmesen elmagyarázza, hogyan tehetsz ellene.

Ami még fontos és sokan nem tudják, amennyire csak lehet kerülni kell a cukros, és full szénhidrátos kajákat, mert a gomba bizony ebből táplálkozik, és így csak segíted a kialakulását.

2016. okt. 19. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!