Egészségügyi küretkor a nyugtató "bátorító " injekciót már reggel, a hüvelytágítás előtt beadják vagy csak közvetlenül 15-20 perccel a műtéti altatás előtt?
Figyelt kérdés
A nejemnek lesz egy hónap múlva ilyen műtétje és már most is izgul, hát még aznap milyen ideges lenne - pláne kitágított hüvellyel -ezért kérdem.2016. okt. 1. 07:07
1/10 anonim válasza:
Az injekciót műtét előtt adják,de nyugodtan lehet kérni előtte való este vagy reggel nyugtató tablettát.
2/10 A kérdező kommentje:
"Az injekciót műtét előtt adják"
Jól értem? Tehát közvetlenül, mielőtt a műtőbe leviszik, kap egy nyugtató szurit, utána pedig a műtőben az altató injekciót?
Előre is köszi a mielőbbi választ!
2016. okt. 1. 13:03
3/10 anonim válasza:
Nekem nem adtak nyugtató injekciót. Bevettem egy egész Xanaxot előtte, és vérnyomáscsökkentőt, mert felment a vérnyomásom. A méhnyaktágítást altatásban végzik. Valószínűleg erre gondolsz. Egyébként nem érezni semmit, nyugtasd meg a nejedet. Utána sem lesz rosszul, és fájdalma sem lesz. Én is nagyon féltem az egészségügyi kürettől, de egyáltalán nem kellett volna. Még aznap haza is mehet. Elég 2 órát pihenni utána, ezt is csak az altató miatt kell. Így gondolhatjátok, hogy nem egy nagy műtét.
4/10 anonim válasza:
A hüvelyt nem tágítják. Ha még nem szült hüvelyi úton, akkor előtte nap este felraknak egy méhszájtágítót. 5 mp az egész, nem altatják el hozzá. Következő nap a műtéthez elaltatják. Valahol szoktak xanaxot vagy egyéb nyugtatót adni előtte este.
5/10 A kérdező kommentje:
Neki aznap reggel kell bemenni éhgyomorra a kórházba. Akkor neki délelőtt rakják fel a tágítót?
(És sajnos ahogy ismerem a nejemet, nyugtatót sem fog bevenni magától itthon előző este..)
2016. okt. 4. 08:08
6/10 anonim válasza:
Ha már szült ,akkor nem tesznek fel méhszáj tágító lamellát.
7/10 anonim válasza:
Nem is fontos nyugtatót bevennie,ha nem ideges a beavatkozás miatt,vagy nem fél tőle.
8/10 A kérdező kommentje:
1. sajnos nem szült, férfimeddőség miatt, örökbefogadott kisfiunk van.
2. sajnos nagyon fél, ideges - bár nem vallja be, hogy ezért.
Nyugtatót mg semmilyen körülmények között nem fog bevenni. :-((
2016. okt. 4. 19:04
9/10 A kérdező kommentje:
Kiderült: xanaxot fog kapni (gondolom, tablettában). Meg tudná mondani valaki, hogy azt mennyivel előtte adják neki oda? Lesz ideje "lenyugodni" a gyógyszertől vagy csak beveszi és utána szinte rögtön viszik a műtőbe? (egyébként létezik a xanax injekcióban is?)
2016. okt. 7. 04:56
10/10 anonim válasza:
Xanax injekció nincs és a műtét reggelén ,esetleg ha kér előző este (is) kaphat. A műtétig fel fog szívódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!