Hogy működik a menstruáció? Leírná valaki?
Tanultam is meg hallottam féligazságokat meg minden, de teljesen még nem tudom.
Ez mindig fixen, ugyanakkor jön minden hónapban? Meddig tart, és mit értünk azalatt hogy tart? Lehet közben szexelni? Mennyi tampont/betétet kell olyankor használni? Fáj? stb...
15f
miken jár az eszed.. :D
igen minden honapba jon ez kb egy hét szokott lenni..de valakinek 4 nap valakinek 5-6
hát azért nem ajánlom,hogy amikor megjött a csajnak akiért oda meg vissza vagy tegyük fel és ugy akarnatok azt csinalni.. ha erted :D
a betet/tampon csereles attol fugg mennyi jon ... amgy egy nap kb 2-3x
Ez nagyon szemelyfuggo es egy embernel is valtozo dolog, de ha elvileg minden tokeletesen mukodik, akkor 28 naponta jon meg es 4-6 napig tart, ami azt jelenti, hogy ez ido alatt folyik a ver az ember lanyabol a levalt mehnyalkahartya darabokkal egyutt. Elvileg lehet kozben szexelni, de nem tul gusztusos, mert ugye folyik a ver meg minden egyeb, illetve ilyenkor nyitott a mehszaj es nagy a fertozesveszely. Tamponbol es betetbol vannak kulonbozo nedvszivokepesseguek, illetve mindenkinel mas a verzes erossege meg egy embernel is, egy menstruacion belul is. De elvileg az a "szabaly", hogy tampont minimum 6-8 orankent cserelni kell, de igazabol sokkal hamarabb kell. Tegyuk fel, hogy megfelelo verzeshez, megfelelo tampont hasznal valaki, akkor olyan 3-4-5 orankent cserelni kell. A betetet sokkal gyakrabban, 1-1,5 orankent mondjuk. Van akinek nem faj, meg van a masik veglet pl. En, aki fel sem tud kelni mar elotte egy hettel, annyira gorcsolok, hogy a falat kaparom (olyan erzes mintha karmolasznak belulrol a hasadat), meg a huvelyem is faj, szedulok, elajulok, megy a hasam, hanyok....
Ha van meg kerdesed, irj privatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!