Szerintetek ez normális? (Menstruáció)
Tegnap megjött normális, mert már beállt és oké. 1. nap volt és enyhe, rendben van. De ma... Tudom én hogy erősödik de szerintem ez már nem normális. Bocsánat az undorítóság miatt, de szó szerint ömlik belőlem a vér. Azt a legnagyobb éjszakait, a kéket 5 percen belül úgy átvéreztem, hogy kémián éreztem, itt nagy baj lesz. Lementünk tesire és akkor láttam hogy az egész lábam csupa vér, a bugyim átázott, és még a farmeromon is van egy nagy folt. Szerencsére senki nem látta, a lányok segítettek meg minden és nem is tesiztem, mondtam hogy nem vagyok jól aztán majd megfagytam az udvaron mert a pulcsimat a derekam köré kellett kötnöm, hogy ne látszódjon a folt, mert persze nem volt cseregatyám. Fél órája értem haza, beáztattam a ruhákat és lezuhanyoztam és most beraktam kettőt. Én nemtom mivan de ez nem normális. Szóltam anyának, azt mondta hogy majd hoz ilyen vastagot, de félek hogy az se lesz jó, sőt még edzésre se mehetek.
13/l
Beraktál kettőt???
Már ne haragudj, de amit a felső nem szív fel, azt az alsó nem fogja, hanem mellette kifolyik, mivel pont az a lényege a betétnek, hogy ne ázzon át alul.
Másrészt meg az éjszakai betét, azért éjszakai betét, mert éjszaka kell használni. Tehát vékonyabb, viszont hosszabb, hogy este a forgolódástól ne folyjon mellé a vér.
Ha erősebb a vérzésed, akkor vastagabb betétet kell használni, és sűrűbben cserélni.
Teljesen normális, hogy második napon sokkal erősebb, mint az elsőn, utána pedig fokozatosan fogy a mennyisége.
Amúgy meg ettől járhatsz edzésre, meg bárhova máshova.
Cseréld le a betétet az edzés kezdetekor, és akkor nem fog megtelni olyan hamar.
(Első voltam.)
Attól, hogy hosszabb lesz nem fog többet felszívni azért, mert a vér a hüvelyedből folyik, és ha a betét a fenekeden magasan is van, oda nem fog eljutni a vér, mert felfelé nem tud folyni.
Ezért kell vastagabbat használni, mert az ténylegesen többet tud felszívni, mert vastagabb mindenhol.
Nem a hossza számít.
Ha meg nem érzed biztonságosnak judozás miatt, akkor használj tampont.
Szia,en karateztam es total aterzem.Mindig elmozdult.Csak a tampon (mini) plusz betet plusz biciklisgatya oldotta meg edzesen ezt a problemat de 13 evesen nem tudom h h allsz a tamponhoz.
Amugy en is sok vert vesztek,gorcsolok is sokat de elvileg normalis.
Igen, és nem éjszakait kell használnod, hanem vastag betétet. :)
Judozni mehetsz, én vívni jártam, szintúgy fehér ruha :P Egyszer sem volt baj, pedig ott nem kérhettünk könnyítést.
velem is volt ilyen sajna h anyumnak kellett jönni értem csak 12 voltam
tampon plusz betét
ez van
Ne tekergess WC papírt a betét fölé!
Milyen marhaság ez?
Betétcserét a suliban is lehet végezni! A zsebedbe teszed, és nem is veszik észre, hogy azért mész mosdóba.
Egy db betétet nem 1 napig kell használni! Egyáltalán nem egészséges, mert a WC papír átázik, és az nem szívja magában, hanem a vérben ülsz hosszú ideig.
És a betétet is érdemes még kis vérzés esetén is legalább 6 óránként cserélni, hogy tiszta legyél lent, és ne büdösödj be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!