Szerintetek fájni fog a hasam az első menstruációnál?
Ha azt írjuk, igen vagy nem, akkor ez egyáltalán nem biztos, hogy igaz.
Erre a leghelyesebb válasz az, amit nem szeretnél hallani és ez: "ezt nem lehet megmondani". Ez egy normális válasz!
Nekem amikor először megjött, akkor nem fájt. Kicsit éreztem, de nem volt igazán fájdalom. Az első pár évben úgy emlékszem, nem volt olyan nagyon durva fájdalom, vagy ha fájt, akkor éppen otthon voltam és úgy könnyebb volt elviselni.
Később viszont volt sokszor, hogy annyira fájt, hogy alig bírtam ülni a suliban a padban.
Szóval figyelni kell arra, hogy legyen nálad gyógyszer, hogy ne kelljen szenvedni.
Először is tisztázzuk, hogy a hasad és a méhed (alhas körül) két külön hely. A hasad az emésztésed része, a méhed és egyéb ilyen "női" szerveid pedig a szaporodásé. Attól, hogy a hasad, gyomrod, stb. fáj, egyáltalán nem biztos, hogy görcsölni is fogsz, mivel a mensi alatti görcs az gyakorlatilag a méhed, ahogy lelöki magáról a nyálkahártyát, akármilyen furin is hangzik. Tehát két külön hely :) De igen, egyébként a mensi lehet befolyással az emésztésre, nekem pl. minden hónapban kicsit megy a hasam, többet járok vécére amikor megjön, és borzasztóan görcsöl a hasam.
Szerintem nagy eséllyel neked is fájni fog majd, ha megjön, de nem vészes dolog, kis ágyban fekvés, csoki sé melegvizes párna meggyógyítja :) Ha nem érzed magad nagyon gyengének és a fájdalomtól bírod, nekem az edzés is jó rá (nem egy komplett maratonra gondolok, a szőnyegen egy pár felülés meg egy kis guggolás)
Nekem az elso nem fajt,par csepp ver volt csak. Am remlik,hogy utana volt olyan ciklusom,hogy a kanapen fetrengtem itthon.. azutan viszont semmi bajom nem volt vele ...
Sajnos tenyleg nem tudjuk megmondani Nalad mi lesz ,mert egyenfuggo. De ha josolni kell a nemre szavazok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!