Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szerintetek fájni fog a hasam...

Szerintetek fájni fog a hasam az első menstruációnál?

Figyelt kérdés
Még nem jött meg, és csak KIVÁNCSISÁGBOl. Eddigi életemben én mindig is hasfájós kölyök voltam. akkor valószínűleg mensinél is fájni fog? Rossz komenteket nem kérek (pl.: mi honnan tudjuk, ezt nem lehet megmondani), mert szerintem én hasfájos leszek, csak mondom, hogy kiváncssi vagyok. Köszönöm a normális válaszokat:) 14/L

2016. szept. 18. 09:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%

Ha azt írjuk, igen vagy nem, akkor ez egyáltalán nem biztos, hogy igaz.

Erre a leghelyesebb válasz az, amit nem szeretnél hallani és ez: "ezt nem lehet megmondani". Ez egy normális válasz!

2016. szept. 18. 10:01
 2/12 anonim ***** válasza:
78%

Nekem amikor először megjött, akkor nem fájt. Kicsit éreztem, de nem volt igazán fájdalom. Az első pár évben úgy emlékszem, nem volt olyan nagyon durva fájdalom, vagy ha fájt, akkor éppen otthon voltam és úgy könnyebb volt elviselni.

Később viszont volt sokszor, hogy annyira fájt, hogy alig bírtam ülni a suliban a padban.

Szóval figyelni kell arra, hogy legyen nálad gyógyszer, hogy ne kelljen szenvedni.

2016. szept. 18. 10:01
 3/12 anonim ***** válasza:
78%
Nekem mikor az első kettő megjött úgy fájt a hasam, hogy meg akartam halni. Szenvedtem napokig, hányingerem volt, fájtak a melleim, a derekam, görcsölt a méhem, nem találtam a helyemet sehol, aztán mikor harmadszorra jött meg már nem volt semmi baj. Azóta csak nagyon ritkán fáj a hasam meg a mellem.
2016. szept. 18. 10:08
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ. 1. igen az is normális válasz nincs is különösebb bajom vele. :D De annyit megteszel h leírsz annyit, hogy SZERINTED igen vavgy nem? megkoszonnem :)
2016. szept. 18. 10:09
 5/12 anonim ***** válasza:
80%
Nem.
2016. szept. 18. 10:16
 6/12 anonim ***** válasza:
85%
én sose voltam hasfájós. legalábbis minden sz*rért nem fájt. ennek ellenére közel 15 év alatt sok mindent megtapasztaltam mióta megjött. volt, hogy meg se éreztem, volt, hogy kétrét görnyedtem úgy fájt és alig akartak használni a gyógyszerek, de leginkább az volt a jellemző, hogy az első 1-2 nap fáj és utána elmúlik.
2016. szept. 18. 10:18
 7/12 anonim ***** válasza:
73%

Először is tisztázzuk, hogy a hasad és a méhed (alhas körül) két külön hely. A hasad az emésztésed része, a méhed és egyéb ilyen "női" szerveid pedig a szaporodásé. Attól, hogy a hasad, gyomrod, stb. fáj, egyáltalán nem biztos, hogy görcsölni is fogsz, mivel a mensi alatti görcs az gyakorlatilag a méhed, ahogy lelöki magáról a nyálkahártyát, akármilyen furin is hangzik. Tehát két külön hely :) De igen, egyébként a mensi lehet befolyással az emésztésre, nekem pl. minden hónapban kicsit megy a hasam, többet járok vécére amikor megjön, és borzasztóan görcsöl a hasam.

Szerintem nagy eséllyel neked is fájni fog majd, ha megjön, de nem vészes dolog, kis ágyban fekvés, csoki sé melegvizes párna meggyógyítja :) Ha nem érzed magad nagyon gyengének és a fájdalomtól bírod, nekem az edzés is jó rá (nem egy komplett maratonra gondolok, a szőnyegen egy pár felülés meg egy kis guggolás)

2016. szept. 18. 10:18
 8/12 anonim ***** válasza:

Nekem az elso nem fajt,par csepp ver volt csak. Am remlik,hogy utana volt olyan ciklusom,hogy a kanapen fetrengtem itthon.. azutan viszont semmi bajom nem volt vele ...

Sajnos tenyleg nem tudjuk megmondani Nalad mi lesz ,mert egyenfuggo. De ha josolni kell a nemre szavazok.

2016. szept. 18. 10:22
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekem az elsőnél egyáltalán nem fájt a hasam. Csak később voltak fájdalmas menstruációim pár évig, aztán azóta szintén semmi fájdalmam nincs.
2016. szept. 18. 10:51
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :)) ment a zöld kéz mindnekinek
2016. szept. 18. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!