Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Milyen vizsgálatot kell...

Milyen vizsgálatot kell kérnem a nőgyógyásztól?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, még sosem voltam nőgyógyásznál, de úgy érzem valamilyen gombás vírust elkaptam, vagy nem is tudom,csak érzem, hogy valami nincsen rendben. Az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor telefonon mit kell mondanom, hogy csak rutinvizsgálatra szeretnék menni, illetve ez azért is érdekelne, hogy mit keressek az árlistán, körülbelül mennyibe fog ez kerülni. Ez a citológiai vizsgálat lenne? Vagy ultrahang, kolposzkópia? Válaszotokat előre is köszönöm!c: (sajnos szülőre ilyen térben nem számíthatok, ezért magamnak kell ezt megoldanom)

2016. szept. 15. 16:07
 1/5 anonim ***** válasza:

Megmondod, hogy úgy érzed valamilyen fertőzésed van. Vesz kenetet és Ennyi. Egyébként gombás vírus nincs. Vagy gomba vagy vírus esetleg baktérium vagy protozon ami még okozhat fertőzést.

A citológia már a rákszűréshez mintavétel. A kolposzkopia meg a méhnyak tükrözéses vizsgálata, az ultrahang meg megint más

2016. szept. 15. 16:28
 2/5 anonim ***** válasza:

Kézi vizsgálat (és akár tenyésztés), ha gombás jellegű panaszaid vannak. Rákszűrést is meg szokták csinálni, az a cytológia, de nekem pl mindig csak kontrollon volt, miután kigyógyultam.

Nem kell mondani előre, csak hogy vizsgálatra szeretnél menni.

(A gomba nem vírus egyébként :))

Az ár nagyon eltérő lehet, nekem 12 ezer a vizsgálat + rákszűrés. Volt ultrahang is már teljesen más okokból, akkor több de nem emlékszem mennyi.

Tesóm máshova jár, neki 10 ezer és minden vizsgálathoz tartozik UH. Szóval ezt nem tudjuk neked megmondani.

2016. szept. 15. 16:31
 3/5 anonim válasza:
Telefonos időpontfoglalásnál nem kérdezik miért mész, nyugi! Ez általános kivizsgálás, kenetvétel és tenyésztés lesz
2016. szept. 15. 18:19
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Meg annyi kerdesem lenne, hogyha tenyesztenek akkor azt ott kell megvárni vagy meg egyutt vissza kell menni? Es ha vissza kell menni akkor azért kell újból vizit díjat fizetni?
2016. szept. 20. 17:05
 5/5 anonim ***** válasza:
Annak pár hét alatt van eredménye. Cytológia után én telefonon érdeklődtem, tenyésztésnél is megmondják ha negatív telefonon, ha valamit találnak akkor azért vissza kell menni gondolom de azt nem hinném, hogy sokat kellene fizetni.
2016. szept. 20. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!