Nőgyógyász tud segíteni ilyen esetben?
Figyelt kérdés
20 éves vagyok 14 évesen jött meg először.
Azóta se állt be. Hormonzavarom van, pcos gyanús vagyok. Nőgyógyász tud segíteni? Kérhetem tőle hogy küldjön el vérvételre?
Endrokrinológushoz nem szeretnék menni.
2016. szept. 14. 18:32
1/3 anonim válasza:
Pedig ezzel pont, hogy endokrinológushoz kéne menned. Ugyanis a nőgyógyász csak bizonyos értékeket kérhet, vizsgálhat, ami neked meg a lényeg lenne, azt meg endokrinológus.
A nőgyógyász elintézné annyival, hogy írna fel fog. gátlót, amivel elfedné a problémáidat, de helyre nem hozna.
2/3 anonim válasza:
Megkérdezhetem hogy endodoki miért nem? Ez egy anyagcserezavar, belső elválasztású gond amit endokrinológus tud kezelni. Lehet pajzsmirigy beteg is pl amit szintén endodoki kezel. Sok vizsgálatot csak ő tud kérni. Nőgyógyász nem tudja ezt kezelni, se erre megvizsgálni és értelmezni se, kb alig van pár hozzáértő az országban, a 95% hozzád vág egy fogamzásgátlót mert pénzt kap utána vagy épp nyaralást és ennyi, szedd amíg nem akarsz gyereket vagy amíg van vérzésed, ha nem lesz akkor adnak mást, te pedig pár év múlva cukorbeteggé válhatsz emiatt. Ha pedig gyereket akarsz akkor évek küzdelme jön... A petefészek megbetegedése csak egy tünet, (ami nem feltétlen kell hogy jelen legyen a pcos-hez) nem a megbetegedés maga, a kiváltó ok az inzulinrezisztencia, amihez be kell terhelni és egy hozzáértő endokrinológus/diabetológus tud megállapítani, kezeletlenül meddőséget és 2-es cukorbetegséget okoz.
3/3 anonim válasza:
Nem tudom hol laksz, de pl. Budapesten találsz olyan nőgyógyászokat, akik egyben endokrinológusok is pl. dr. Kelemen Csaba, dr. Cseh Erika, dr. Béres László. Én a helyedben ilyen orvost választanék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!