Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Tampon segítséget? Sürgős!

Tampon segítséget? Sürgős!

Figyelt kérdés
Kb 5 perce sikerült feltenni egy tampont. De lehet hogy mégse. Jo helyen van akkor is, ha csak 2 ujjpercet sikerült felnyomni, és még kilóg a zsinór fele? Egyáltalán hova kell tenni azt a zsinórt, hogy ne tűnjön el? Érzem a zsinórt hogy ott van, ez normális? Mozgásnál szerintem nem érzem a tampont.. Pls segitsetek!

2016. szept. 4. 09:22
 1/8 anonim ***** válasza:
86%

A tampont addig kell feltolni, amíg már nem érzed és nem érzed mozgásnál, járás közben. A zsinórnak ki kell lógnia, hisz annál fogva kell majd kihúzni. A tampon magától feljebb menni nem fog, ne aggódj, a tampon a mozgástól vagy ha megtelik, max kifelé tud jönni. Így a zsinór nem tűnik el soha, az csak lógjon ott.

Ha nem érzed járás közben a tampont, akkor jó helyen van.

2016. szept. 4. 09:26
 2/8 A kérdező kommentje:
És fájni fog kivenni? Mikor kell majd? Köszi hogy ilyen gyorsan irtal
2016. szept. 4. 09:28
 3/8 anonim ***** válasza:
83%

Nem fáj. Ha megtelik, akkor kell kivenni. Én onnan szoktam tudni, hogy egyrészt nehéznek érzem (ez az erősebb napokon van és szokni kell magát az érzést, úgyhogy némi idő, míg kialakul nálad is), amúgy meg még egyszerűbb, hogy ha pisiléskor véres lesz a wc papír, ami azt jelenti, hogy a tampon már az aljáig átázott. Ha ezt betartod, akkor nem lőhetsz mellé.

Ha nem telik meg a tampon vagy még szárazon kihúznád, az nem épp kellemes, és kerülni kell, mert felhorzsol belül.

Tehát ha beraktad a tampont, szépen letisztogatod magad alul. Míg nincs tele a tampon, addig pisilésnél nyoma sincs vérnek. Ha mégis (pl wc-ben, vagy papíron), akkor tamponcsere.

2016. szept. 4. 09:33
 4/8 A kérdező kommentje:

És akkor az sem baj hogy érzem a zsinórt, és hogy nem sikerült a teljes ujjammal feltenni? Amugy vettem egy dobozzal júniusban, es azota probaltam, igy elhasznaltam egy csomót. Még maradt 4 db, az jo lesz holnapra, és délután még veszek:D

Köszi a választ:)

2016. szept. 4. 09:37
 5/8 anonim ***** válasza:
80%
A zsinór az alsóneműdben legyen, ne lógjon ki mellette, mert akkor húzó érzésed lesz. Ha még egy kicsit feljebb tudod tolni, jobb lenne, ehhez tipp, hogy mielőtt felteszed, nyálazd be az ujjadat. Szerintem úgy tudod kitapasztalni, hogy milyen időnként kell cserélni, ha teszel be tisztasági betétet is, nem tudom, mekkorát tettél fel, ha kicsit, és erős a vérzés, nyilván előbb kell cserélni, ha elkezd átázni, látod a betéten, akkor egyértelműen cserélni kell, amúgy ha nem, akkor célszerű 4 óránként kb. Kihúzásnál mivel először használsz, lehet nem lesz kellemes, de fájni nem hinném,hogy fog, plusz ha tele van, akkor jobban csúszik.
2016. szept. 4. 09:38
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek, ment a zöld :)

Suliba kitaláltam, hogy egy üres labellos dobozban fogom tartani, mert az nem feltuno ha viszem a wcre. Úgy gondoltam, hogy csak tesire fogom használni, mert akkor ugye kell, hogy mozogjak. Annyira örülök, legközelebb megprobalom meg mélyebben:)

2016. szept. 4. 09:49
 7/8 anonim ***** válasza:
83%
Én nem szoktam hagyni lógni,hanem a szemérem ajkaim közé berakom lazán hogy ne vágjon be de mégse ficegjen lábam közt.Jól írták hogy addig told fel amígy nem érted meg ameddig csak tudod,és akkor nem fog fájni.ha nincs tele akkor tényleg nehezebb kiszedni,de nem olyan veszészes.Nekem a gyengébb napokon szokott olyan lenni hogy nem akar megtelni.Cserélni ne felejtsd el 6-8 óránként,bár ez is egyénenként változik.Van akinek annyira erős hogy 3óránként cserélni kell,nekem annyira gyenge hogy ha berakom reggel elég délután cserélni.Estére meg semmit nem kell fürdés után beraknom,mert ha fekszek nem folyik,mintha elzárnák a "csapot":DDe ez magadnak fogod kitapasztalni.Lazulj el felhelyezésnél,egyik lábad fel is rakhatod a kád szélére,picit be is rogyaszthatod a lábaid,ahogy neked kényelmes.Ez csak egy tipp,ha félsz attól hogy elszakad,egy erős húzással tesztelheted még mielőtt beraknád.Jelzem,én mindig meghúzom de sosem maradt még bennem,viszont ha ilyen van akkor várd meg még nagyon tele lesz,gugolj le és erősen kezd el kinyomni magadból,ki kell jönnie.Ha sehogy nem sikerül,akkor irány a nőgyógyász,és ne szégyelld,látott már különb dolgokat is.Ha kérdésed van írj bátran privit.
2016. szept. 4. 09:50
 8/8 anonim ***** válasza:

1. Kenyelmesnek kell Lennie, ne nyomjon, ne felig legyen bent.

2. A zsinort elfogod felejteni. Nemfogod erezni (eszedbe ne jusson azt is felhelyezni, akkor h huznad k!):)?

2016. szept. 4. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!