PCOS + hipofízis adenóma lehet egyszerre?
A tünetek,amikkel a nőgyógyászhoz mentem:
-rövid,kevés menstruáció (de az endokrinológus a vérképem alapján azt mondta, hogy van peteérésem )
- menzesz előtt még mindig pattanásos vagyok (27éves vagyok)
- elkezdtem szőrösödni ( mellbimbónál több,fekete szőrszál,az arcomon szőke,hosszú pihék )
Uh kimutatta,hogy PCO-van,de eközben felmerült hipofízis adenóma gyanú a vérképem miatt,nagyon magas volt a prolactin szintem,ami beigazolódott.
Ezt jelenleg bromocriptinnel kezeljük.
A kérdésem az,hogy egyik a másik hatásra lehet,vagy ez 2 különböző dolog,amivel kűzdenem kell?
Illetve a szőrösödés megállítható bármely gyógyszerrel? Nem szeretnék szakállas/bajszos nő lenni,de már tele lettem hosszú,fehér pihékkel amiket könnyen ki tudok tépni :(
Ja,és még annyi,hogy a pajzsmirigyem alúlműködik, azt olvastam az is okozhatja a szőrösödést, ahogy a pco, illetve hipofízis adenóma is.
Nődokihoz el fogok menni máshoz is,mert akinél voltam abszolút fel se világosított,épp hogy kitessékelt a rendelőből 15.000 Ft után..
De jó lenne tudnom mi lehet a szőrösödés kiváltója,hiszen az utóbbi pár évben kezdődött, serdülőkoromig se volt ilyen jellegű problémám, 21-22 évesen kezdődött az egész.
IR vizsgálatra nem is küldtek!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!