A hpv oltást érdemes beadatni?
Suliban kaptunk egy lapot a hpv oltásról. De azt írták, az csak nemi úton terjed. Szóval úgy érzem, ez engem nem nagyon fog fenyegetni, nekem férj helyett 100% hogy lovam lesz inkább... De érdemes beadatni? Én egyáltalán nem akarom, a múltkori oltásnál is falfehéren remegve jöttem ki az iskolaorvostól... Szüleim sem nagyon akarják, mert ki tudja, mi van az oltásban. Anyukám sincs beoltva, mégis él még 😮 Van értelme beadatni?
12/l
Nem értem azokat, akik az oltás ellen vannak.
Most komolyan! Az emberek 80%-a biztosan megfertőződik élete során ezzel a vírussal. Megfelelő immunrendszer esetén a szervezet le tudja győzni, de ha NEM, akkor vagy undorító szemölcsökkel lesz tele a tested, vagy rákmegelőző állapot jön létre a méhnyakon.
Ehhez még az sem kell, hogy hetente változtasd a partnered, hiszen minden második ember fertőzött.
Értem, és valahogy megértem.
Valószínűleg az én szüleim sem engedték volna 15 évvel ezelőtt.
Érdemes lenne a szülőket is tájékoztatni, mert nem valami hatékony, ha a gyerek egy szórólappal állít haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!