Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A hpv oltást érdemes beadatni?

A hpv oltást érdemes beadatni?

Figyelt kérdés

Suliban kaptunk egy lapot a hpv oltásról. De azt írták, az csak nemi úton terjed. Szóval úgy érzem, ez engem nem nagyon fog fenyegetni, nekem férj helyett 100% hogy lovam lesz inkább... De érdemes beadatni? Én egyáltalán nem akarom, a múltkori oltásnál is falfehéren remegve jöttem ki az iskolaorvostól... Szüleim sem nagyon akarják, mert ki tudja, mi van az oltásban. Anyukám sincs beoltva, mégis él még 😮 Van értelme beadatni?

12/l

2016. szept. 3. 16:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
25%
Jó döntés volt!
2016. szept. 12. 21:11
 12/18 anonim ***** válasza:
93%
klassz, hogy nem kérted, válaszd inkább a méhnyakrákot!
2016. szept. 13. 18:57
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem azokat, akik az oltás ellen vannak.

Most komolyan! Az emberek 80%-a biztosan megfertőződik élete során ezzel a vírussal. Megfelelő immunrendszer esetén a szervezet le tudja győzni, de ha NEM, akkor vagy undorító szemölcsökkel lesz tele a tested, vagy rákmegelőző állapot jön létre a méhnyakon.

Ehhez még az sem kell, hogy hetente változtasd a partnered, hiszen minden második ember fertőzött.

2016. szept. 13. 19:44
 14/18 A kérdező kommentje:
A szüleim sem akarták, hogy megkapjam
2016. szept. 13. 19:44
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Értem, és valahogy megértem.

Valószínűleg az én szüleim sem engedték volna 15 évvel ezelőtt.

Érdemes lenne a szülőket is tájékoztatni, mert nem valami hatékony, ha a gyerek egy szórólappal állít haza.

2016. szept. 13. 19:51
 16/18 anonim ***** válasza:
Nagyon nagy kár volt így döntenetek. Mi beoltattuk a lányunkat ahogy megjelent ez az oltás, és nagyon sokba került. A 40 év alatti nőknél a vezető halálozást ez a vírus okozza! Rossz döntés volt. Sok még a tájékozatlan szülő. A jó hír viszont, ha elkapod a HPV-t, akkor is beadják gyógyítás céljából ugyanezt az oltást. Viszont kevés esetben használ.
2016. szept. 15. 22:02
 17/18 A kérdező kommentje:
Ma voltam orvosnál más betegség miatt, és ő is mondta, hogy biztos, hogy nem adatja be a lányának. És elég jó orvos, szerintem nem véletlenül mondta ezt..
2016. szept. 15. 22:13
 18/18 anonim ***** válasza:
Az orvosok között is megoszlik a vélemény a HPV oltással kapcsolatban :)
2016. szept. 16. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!