Ki szerint nem érdemes beadatni a HPV védőoltást? Miért?
Azaz oltás nagyon drága és ettől függetlenül is szükséges éves szűrővizsgálatra járni. Ha időben felismerik a rákos elváltozást nem hal bele senki és nem szenved életminőség romlást.
Másrészt, ha valaki nem él nemi életet teljesen felesleges. Nem fertőződhet meg, mert ez nem olyan mint az influenza. A HPV kizárólag szexuális úton terjed.
Majdnem minden orvos szerint nem erdemes.:-D A HPV virusok 4%-atol "ved", de ez a vedelem is csak 50%-os. Parasztvakitas az egesz.
eu dolgozo
ÉRDEMES! Én 18 éves koromban kaptam meg és teljes mellszélességgel mellette állok, főleg egy neves ilyen témában előadásokat tartó orvossal is beszéltem a témáról. Azt tudni kell, hogy csak 4 fajtája ellen véd (100%osan), de egyes típusok elég hasonlóak egymáshoz, így állítólag keresztvédelmet is mutat több fajtával.
Ettől függetlenül rákszűrésre KELL járni,óvszert KELL használni, de szerintem nagyon klassz dolog, hogy a legagresszívabb típusok ellen védelmet nyújt.
Ha nem védekezel könnyű elkapni a vírust..
Én a párom előtt sose voltam óvszer nélkül senkivel és Ő se senkivel. Még óvszerrel is csak 1-1 partnerünk volt.
"Érdemes lenne úgy feltenni a kérdést, hogy akit beoltottak ki kapta el a vírust? Nekünk a családban pozitív tapasztalataink vannak az oltással."
Ezt csak laborvizsgálattal lehet eldönteni, hogy adott HPV törzs megfertőzte-e vagy sem. És még a védőoltás előtt is meg kellett volna vizsgálni, mert az nem számít, ha korábban is volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!